Erdoğan emekli ve çalışana ekonomi düzelene kadar beklemelerini tavsiye etti: Palavralara kanmayın

Enflasyonla mücadelenin sonuçlarının ikinci yarıdan itibaren görüleceğini belirten Recep Tayyip Erdoğan 'Ekonomideki iyileşme çalışan ve emekliye daha iyi yansıtılacak. Palavralara sakın ha kanmayın' dedi.

Ekonomi 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Uyguladığımız programın sonuçlarını bu yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başlayacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Isparta’daki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde konuştu. Erdoğan “Biliyorsunuz geçen yılın mayıs seçimlerini 6 Şubat depremlerinin acısı eşliğinde gerçekleştirmiştik. Milletimiz depremde sergilediği birliği, beraberliği, kardeşliği hamdolsun sandıkta da sürdürdü. Türkiye son 10 yıldır terörden darbe girişimine, salgından bölgemizdeki çatışmalara kadar ardı arkası kesilmeyen nice sınamalara maruz kaldı. Asrın felaketi bu depremler, üzerimizdeki yükü daha da artırdı fakat şu anda geldiğimiz noktada yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bugün de hayat pahalılığıyla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz. Allah’ın izniyle bunların da üstesinden geleceğiz. Uyguladığımız programın sonuçlarını bu yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başlayacağız” dedi.

‘Sakın ha kanmayın’

Genel ekonomik göstergelerin gayet iyi, milli gelir, istihdam, üretim ve ihracatın tarihin en yüksek seviyesinde olduğunu belirten Erdoğan “Enflasyon düştükçe ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız. Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın” dedi. “İnsansız Hava Aracı teknolojisinde dünyanın ilk üç ülkesinden biriyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Milli savaş uçağımız KAAN’la 5. nesil uçak yapabilen dünyadaki dört ülkeden biri olduk.” Gazze’deki katliamların üzüntüsüyle buruk bir ramazan yaşıyoruz” diyen Erdoğan “Türkiye olarak bilinen ve bilinmeyen yardımlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Özgür Özel: Erdoğan emeklinin cebinden altın çaldıÖzgür Özel: Erdoğan emeklinin cebinden altın çaldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.