Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye sabır tavsiye etti: Enflasyon dipsiz kuyu gibi, ne versek gidiyor

Erdoğan partisinin Aksaray'daki mitinginde 'İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor' dedi.

Ekonomi 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Erdoğan partisinin Aksaray mitinginde büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayisinde, diplomaside tarihin en iyi seviyelerinin görüldüğünü vurguladı.

Partisinin Aksaray’da düzenlenen mitingine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da enflasyondan yakındı. Mitingde yaptığı konuşmanın bir bölümünde ekonomi mesajları veren Erdoğan şunları söyledi:

“Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus beş bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerimizin ikramiyelerinde de aynı şekilde yüzde 50 artışa gittik. Son olarak banka promosyon ödemelerini 8 ilâ 12 bin lira arasına yükselttik. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Allah’ın izniyle bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz.”Büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayisinde, diplomaside tarihin en iyi seviyelerinin görüldüğünü vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:

“Her dönemde olduğu gibi bu süreçte de pek çok engelle, pek çok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan krizlerin, savaşların, gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüslüyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım güçlerindeki düşüşü telafi etmek için sürekli yeni adımlar atıyoruz.”

Şimşek: Enflasyon 3 Temmuz'dan itibaren düşmeye başlayacakŞimşek: Enflasyon 3 Temmuz’dan itibaren düşmeye başlayacak

Sahiden öyle: Gel de enflasyonu düşürSahiden öyle: Gel de enflasyonu düşür

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.