Ethereum borsa yatırım fonlarının da önü açıldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Bitcoin ETF'lerinden sonra spot Ethereum borsa yatırım fonlarına da (ETF) yeşil ışık yaktı. Ethereum ETF'lerinin alım satımı ihraççıların bazı işlemleri tamamlanmasının ardından başlayabilecek.

Ekonomi 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
SEC'in onayı, Temsilciler Meclisi üyelerinin kripto para sektörüne daha fazla regülasyonla netlik kazandırılmasına ilişkin tasarıyı kabulünden bir gün sonra geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu yıl dönüm noktası niteliğindeki ikinci bir kararla ABD’de Ether borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) alım satımı için yeşil ışık yaktı.

SEC  VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy ve Bitwise’ın kural değişikliğine ilişkin 23 Mayıs’ta yaptıkları 19b-4 başvurularını onaylayarak spot Ether ETF’lerinin kendi borsalarında listelenmesine ve işlem görmesine izin veren kural değişikliklerini onayladı. Bu karar menkul kıymetler düzenleyicisinin Ethereum’un  menkul kıymet niteliği taşıyıp taşımadığını araştırdığına ilişkin  spekülasyonlara rağmen geldi.

SEC yaptığı sosyal medya paylaşımıyla da kararını duyurdu.

Yatırım şirketlerinin başvuruları onaylanmış olsa da ETF ihraççılarının spot Ether ETF’lerinin resmi olarak alım-satımını başlatması için SEC’in ilgili S-1 kayıt beyanlarını imzalaması gerekiyor. Sektör analistleri bunun günler, haftalar hatta aylar alabileceğini söylüyor. SEC’in başvuru sahiplerine 20 Mayıs’ta 19b-4 başvurularını hızlandırmaları talimatı verdiği biliniyor.

SEC’in onayı Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi üyelerinin kripto para sektörüne daha fazla regülasyonla netlik kazandırılması tasarısının lehinde oy kullanmasından bir gün sonra geldi. SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun rollerini netleştirecek olan 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’nın Senato’dan geçmesi ve yasalaşması gerekiyor.

Spot Ether ETF onayı SEC’in 10 Ocak’ta birkaç spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamasından dört buçuk ay sonra geldi. SEC’in duyurusunun ardından 3,917 dolara kadar tırmanan ETH fiyatı alım satım için gerekli belgelerin tamamlanmasının zaman alacağının ortaya çıkmasının ardından hafta sonu 3,805 dolara kadar geriledi.

Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?

Binance CEO’suna göre Bitcoin 80 bin doları geçebilirBinance CEO’suna göre Bitcoin 80 bin doları geçebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.