Greve gitmişlerdi: İngiltere’de sağlık çalışanları zam teklifini kabul etti

İngiltere'de aralarında hemşire, ambulans çalışanları ve fizyoterapistlerin de olduğu sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar grev sonrası hükümetten gelen zam teklifini kabul etti. Bir milyondan fazla sağlık personeline yüzde 5 zam yapılacak, bir kerelik asgari 1650 sterlin ödeme yapılacak.

Ekonomi 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İngiltere'de 2022'nin aralık ayından beri çok sayıda grev çağrısı yapılıyordu.

İngiltere’de, hemşire, ambulans çalışanları ve fizyoterapistlerin de olduğu sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar, greve gittikten sonra hükümetten gelen zam teklifini kabul etti. Buna göre bir milyondan fazla sağlık personeline yüzde 5 zam yapılacak.

Anlaşma, doktorlar ve diş hekimleri dışındaki İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personelini temsil eden 14 sağlık sendikası ile hükümet arasındaki toplantıda imzalandı. Buna göre sağlık personeline bir defaya mahsus asgari 1655 sterlin ödenecek. Üç sendika iş bırakma eylemlerine devam edeceği uyarısında bulundu ancak hemşireleri temsil eden ve teklifi reddeden sendikalardan RCN’nin yeni grev eylemi başlatabilmesi için üyeleri arasında yeni bir oylamaya gitmesi gerekiyor.

Ülkede artan enflasyonun maaşları erittiği gereçkesiyle Aralık 2022’den bu yana birçok kez grev kararı alınmıştı.

İngiltere’de bu kez de hemşireler grevdeİngiltere’de bu kez de hemşireler grevde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.