‘Helal’ kripto para Islamic Coin geliyor

'Helal' kripto para Islamic Coin piyasaya eylülde sürülecek. Dubai merkezli Haqq blokzinciri üzerinde ‘şeriata uygun’ olarak geliştirildiği iddia edilen Islamic Coin’in özel ön satışı başladı. Piyasaya ise eylülde sürülecek.

Ekonomi 1 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mohammed AlKaff AlHashmi 'İnsanların, İslam sözcüğünü onların duygularıyla oynamak ve hiç bilmedikleri bir konuda yatırım yapmalarını sağlamak için kullandığımızı düşünmelerini istemiyoruz. İşe bu nedenle özel ön satışla başladık' dedi.

Helal kripto parayla ilgili bir adım da Dubai’den geldi. Islamic Coin adlı kripto paranın üzerinde kurulduğu blokzincirinin testleri devam ederken toplam 4 bin hesap açıldığı ve son 24 saatte 10 bin aktarım yapıldığı da belirtiliyor.

Twitter hesabında merkezin İsviçre olarak gösterildiği Islamic Coin’in ‘ISLM’, özel ön satış turunda 200 milyon dolarlık bir fon toplandığı açıklandı. Projenin kripto parası “ISLM” ise eylülde piyasaya sürülecek.

Arabian Business adlı dergide yer alan haberde şeriata uygun kripto paranın ortak kurucularından Mohammed AlKaff AlHashmi’ye göre Islamic Coin’iun üzerinde kurulduğu Haqq adlı blokzinciri finansta tümüyle İslami kural ve geleneklere sadık kalıyor. Islamic Coin de bu blokzincirinin ana kripto parası.

 

Kripto paralarda sert düşüşKripto paralarda sert düşüş

Haqq’ın Arapçada ‘gerçek’ anlamına geldiğini söyleyen Mohammed AlKaff AlHashmi risk sermayedarlarından ve finans kuruluşlarından destek aldıklarını belirterek ‘Bu desteğin toplumun, piyasaya çıkartılmadan önce bile Islamic Coin’e yönelik güvenini arttıracağını düşünüyoruz’ dedi. İşe önce özel ön satışlarla başladıklarını belirten Mohammed AlKaff AlHashmi şunları söyledi:

‘Çünkü insanların, İslam sözcüğünü onların duygularıyla oynamak ve hiç bilmedikleri bir konuda yatırım yapmalarını sağlamak için kullandığımızı düşünmelerini istemiyoruz. Biraz pazar araştırması yaptık ve örneğin Bitcoin’in ilk olması nedeniyle çok ünlü ve başarılı olduğunu tespit ettik. Ethereum’a bakarsanız onun da akıllı kontratları ilk uygulayan olduğunu görürsünüz. İki örnekte de toplumun ihtiyaçlarını karşılayan ilk girişim olma avantajı var. Buradan da blokzinciri ve kripto dünyasında başarılı ve anlamlı bir şey yapmak istiyorsanız ilk olmamız, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek ve topluma katkıda bulunacak bir iş yapmamız gerektiği sonucuna vardık.’

Binance yatırımcısına ‘2,2 milyar dolarınız risk altında’ uyarısıBinance yatırımcısına ‘2,2 milyar dolarınız risk altında’ uyarısı

Islamic Coin’in yarısını Müslüman olmayanlar aldı

Küresel İslami finans pazarının, helal finans uygulamalarındaki hızlı artış nedeniyle 2024 yılında 3 trilyon 690 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. AlHashmi, kripton dünyasının sayıları 1.8 milyara ulaşan Müslümanlar için el değmemiş bir pazar olduğunu belirterek ‘İslami finans dünyadaki Müslüman olmayanlar tarafından da takdir ediliyor’ dedi. Ancak işin ilginç yanı özel satışlarda İslami coinin yüzde 50’sinin Müslüman olmayanlarca satın alınmış bulunması.

Edinilen bilgiye göre çıkartılan her bir İslami coinin  yüzde 10’u uzun vadeli sürdürülebilirlik ve toplumsal etki projelerine yatırım yapan Evergreen DAO adlı kar amacı bulunmayan sanal bir vakfa aktarılacak. Ancak vakfın hangi projelere yatırım yapacağı henüz belirlenmedi.

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.