Hem vize vermiyorlar hem de ücretine zam yapıyorlar

Türklerin her 100 başvurusunun 21’nin reddedildiği Schengen vizesinde ücret 80 eurodan 90 euroya çıkıyor.

Ekonomi 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Avrupa Birliği Komisyonu Schengen vize ücretlerine zam yapılacağını 2 Şubat'ta duyurmuştu.

Schengen üyesi ülkelere seyahat imkanı veren Schengen vizesi ücreti 11 Haziran 2024’ten itibaren yüzde 12.5 zamlanıyor.  Bu tarihten sonra Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ile AB üyesi olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları  için vize ücreti 80 eurodan 90 euroya, 6-12 yaş arasındaki çocukların kısa süreli vize başvurularında ise 40 Euro’dan 45 Euro’ya çıkacak.

AB ayrıca düzensiz olarak kalan vatandaşlarının geri kabulü konusunda AB ile işbirliği yapmayan ülkeler için vize ücretlerini 135-180 Euro’ya yükseltti. Avrupa Birliği Komisyonu vize ücretlerine zam yapılacağını 2 Şubat’ta duyurmuştu.

En son zam Şubat 2020’de yapılmıştı

Bu karar Schengen Vize Kanunu uyarınca her üç yılda bir zorunlu kılınan AB vize ücretlerinin Aralık 2023’te gözden geçirilmesinin ardından geldi. AB bu artışın temel nedenleri arasında enflasyon ve memur maaşlarını gösteriyor. Vize ücretleri en son Şubat 2020’de 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkarılmıştı.

Türk vatandaşları Schengen vizesine 10 yılda yarım milyar euro harcadıTürk vatandaşları Schengen vizesine 10 yılda yarım milyar euro harcadı

Yuh artık! Schengen vizesi çıkarma vadiyle 25 bin dolar isteyen adam yakalandıYuh artık! Schengen vizesi çıkarma vadiyle 25 bin dolar isteyen adam yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.