HSBC ‘Türkiye’ye bakışta önemli iyileşme var’ dedi

HSBC'ye göre yatırımcılar arasında şu anda politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir bir yola sokmayı başardığı yönünde görüş birliği var. TL'de son dönemdeki istikrar ve rezervlerdeki hızlı artış yatırımcıları rahatlatmış görünüyor.

Ekonomi 21 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
HSBC hazırladığı bilgi notunda HSBC Türkiye'ye yönelik ilgi artışının portföy akışlarındaki son dönemdeki hızlanmada da açıkça görüldüğünü ifade etti.

Dünyanın en büyük bankalarından İngiltere merkezli HSBC bünyesindeki HSCB Global Research son dönemdeki temaslarında Türkiye’ye yönelik yatırımcı duyarlılığının son birkaç yılda olduğundan daha olumlu göründüğünü duyurdu. HSBC yatırımcılara geçtiği bilgi notunda bu değişimin portföy akışlarındaki son dönemdeki hızlanmada da açıkça görüldüğünü belirtti.

HSBC’ye göre yatırımcılar arasında şu andaki görüş birliği politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir bir yola sokmayı başardığı yönünde. Bazı yatırımcıların enflasyon görünümünün daha fazla sıkılaşmayı (daha fazla faiz artırımı) gerektirdiğine inandığı belirtilen notta “Ancak yeniden dengeleme sürecine daha şüpheyle yaklaşanlar bile çeşitli düzenleyici önlemlerin gevşetilmesinin ve politika yapıcıların iletişiminin sunduğu netliğin beklentileri aştığını belirtiyor” dendi.

Yüzde 48’lik enflasyon tahminini yineledi

Siyasi ve politika belirsizliğinin bir miktar azalması nedeniyle yatırımcıların önümüzdeki verileri daha yakından takip edeceğini düşündüklerini belirten HSBC 2024 yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 48 olduğunu yineledi.

HSBC değerlendirmesinde TL’de son dönemde görülen istikrar ve merkez bankası rezervlerindeki hızlı artışın yatırımcılara dış dinamikler konusunda rahatlık vermiş göründüğünü ve cari açığın bu yıl 30 milyar ABD doları civarındaki öngörülerinin altında olacağını belirtti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.