Hükümet kamu işçilerine zam teklifini yüzde 30’dan 40’a çıkardı, işçi beğenmedi

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi. 15 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 45 zam isteyen sendikaların teklifi kabul etmediği belirtiliyor.

Ekonomi 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de aralarında olduğu konu başlıklarında mutabık kalırken taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklarını ise sürdürüyor.

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde dün ikinci görüşme yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçileri için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu açıkladı.

700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam talebi700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam talebi

 

Görüşmeler bayramdan sonraya kaldı

İlk görüşmeler sonucunda hükümetin kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiği, taban aylık teklifinin ise 11 bin 500 lira olduğunu açıklanmıştı. Teklifin talepleri karşılamadığını ilettiklerini belirten Atalay “İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız” demişti. Bu nedenle sendikaların hükümetin ikinci teklifini de kabul etmediği, görüşmelerin bayramdan sonraya kaldığı belirtiliyor.

Kamu işçilerinden yüzde 30 zam tepkisiKamu işçilerinden yüzde 30 zam tepkisi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.