Hurmada taneyle satış dönemi

Ramazan'a sayılı günler kala Mısır Çarşısı'ndaki kuruyemişçiler tezgahlarını çeşit çeşit hurmalarla süsledi. Cennet hurmasının kilosu 280 liraya tezgahta yerini alırken kilosu 350-450 lira olan jumbo hurma ise tanesi 10-15 liradan satılmaya başladı.

Ekonomi 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti hurma Mısır Çarşısı’ndaki tezgahlarda yerini aldı. Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi hurma türleri bu yılın favorileri. Çarşıda her bütçeye uygun hurma satışı yapılmakla birlikte kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiyor. Cennet hurmasının kilosu 280 TL’den satılırken jumbo Kudüs hurması 350 TL, özel jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması 500 TL, özel Medine hurması ise 620 TL’ye alıcı buluyor. Çok pahalı olduğu için vatandaşların bütçesini zorlayan jumbo hurma türleri sonunda tanesi 10 TL ve 15 TL arasında satılmaya başladı.

Mısır Çarşısı’nda 20 yıllık esnaf Murat Üzümcü “Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs’ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor” diyor.

Esnaf Suat Tatlıcı ise “Fiyatlarımız 200 liradan başlıyor, 620 liraya kadar hurmamız var. Taneyle satılan hurmalar peygamber efendimizin kendi eliyle yetiştirdiği ağacın hurması. Tanesi 10-15 lira. Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı yüksek. Kudüs hurmasının kilosu 200 lira, biraz daha büyük Kudüs hurması 320 lira, jumbo hurma 420 lira” diye anlatıyor piyasayı.

Hurma fiyatına bakmaya gelen Hüsamettin Özkan ise “Ramazan ayından dolayı fırsatçılık olmuş. Kesinlikle bir tane almam. Kim alır?” diyor. Sema Köse “Pahalı ama herkes ekonomik durumuna göre hareket ederse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum” diye konuşuyor. Mehmet Gülendar ise “Kilosu 220 lira olan hurmadan bütçeme göre aldım, ama demek alan var ki satıyorlar” şeklinde konuşuyor.

Ramazan alışverişi mi dediniz? Belki hafta sonuna olurRamazan alışverişi mi dediniz? Belki hafta sonuna olur

Zamlar yeni terim yarattı: '100 gram' ekonomisiZamlar yeni terim yarattı: ‘100 gram’ ekonomisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.