İç hat uçak biletine yeni zam yolda

İç hat uçak biletine yeni zam sinyali. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, iç hat tavan fiyatlarına gelen fiyat güncellemesiyle ilgili olarak fiyat güncellenmesinin daha önceden yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İç hat uçuşlarda 1,150 liradan 1,650 liraya çıkan tavan fiyata yeniden güncelleme sinyali geldi. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, önceki gün yürürlüğe giren iç hat uçuşlarda tavan fiyata yüzde 43 zammın çok önceden yapılması gerektiğini ve artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini söyledi. Nane, “Geçen hafta dernek olarak yaptığımız ziyarette sayın bakanımıza söyledik. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bir artışın hayata geçmesi olasıdır. Tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerekiyordu” dedi.

Mehmet Nane, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, ulaştırma, lojistik, e-ticaret, finans, turizm, savunma sanayii ve ileri teknolojiler gibi alanlarda 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalanması hakkında yaptığı açıklamada, bu amaçla iki ülke arasında ortak ticari yapılanma kurulduğunu da söyledi.

İç hat uçuşlarında bilet tavan fiyatına yüzde 43 zam geldiİç hat uçuşlarında bilet tavan fiyatına yüzde 43 zam geldi

‘Ercan Havalimanı 10 milyon yolcuya hizmet edecek’

Yeni Ercan Havalimanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Nane, havalimanının Pegasus ve Türkiye için önemli bir pazar olduğunu da belirtti. Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin 10 milyon yolcuya hizmet edeceğini belirten Nane, yeni terminalle birlikte Kıbrıs’a gelecek olan yolcu sayısının artarak Kıbrıs’ın ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi.

“Uçak biletleri pahalı değil, aslında ucuz…”“Uçak biletleri pahalı değil, aslında ucuz…”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.