Avrupa’nın en yoğun havalimanını işleten İGA hedefe Amerika’yı koydu

İstanbul Havalimanı'nı 11 milyar dolarlık yatırımla inşa eden IGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. faaliyetlerini çeşitlendirmek ve genişletmek için Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Pakistan’a açılmayı düşünüyor.

Ekonomi 9 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. faaliyetlerini genişletmek için yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın (Eurocontrol) verilerine göre Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nı 11 milyar dolarlık yatırımla inşa eden IGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. hedef büyütüyor. Şirket faaliyetlerini çeşitlendirmek ve genişletmek için Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Pakistan’a açılmayı düşünüyor. Bloomberg’e konuşan İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu hissedarların şu anda ABD’deki projelere yönelik tekliflerde işbirliği yapmak üzere söz konusu ülkede ortaklar aradığını söyledi.

Kalyoncu İngiltere’nin başkenti Londra’da verdiği röportajda şirketin ayrıca Orta Doğu’da planlanan mega havalimanı projelerine katılmak istediğini de belirtti. Kalyoncu “İstanbul’da başardığımıza benzer bir şeyi tekrarlamak için bir şans arıyoruz” dedi.

New York John F. Kennedy ve Los Angeles Havalimanı modernizasyonu gibi projelerin ölçek açısından İGA’nın inşasına benzerlik göstermesi nedeniyle cazip olduğunu söyleyen Kalyoncu bazı uluslararası projeler Kalyon Holding tarafından yürütülecek olsa da, şirketinin diğer yurtdışı girişimlere Cengiz İnşaat A.Ş.’yi de dahil etmeyi umduğunu, finansmanın imtiyaz sözleşmelerine bağlı olarak projeye özel olacağını ifade etti. Kalyoncu şirketin önümüzdeki 12-24 ay içinde uluslararası genişleme planlarını kesinleştirmeyi beklediğini söyledi.

İGA: İstanbul Havalimanı depreme uygun yapıldıİGA: İstanbul Havalimanı depreme uygun yapıldı

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi kira ödemiyorİstanbul Havalimanı’nın işletmecisi kira ödemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.