İklim krizi turizm fuarına da damga vuruyor

Dünyanın en büyükbeş turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT 6-9 Şubat’ta. Fuarda tüm dünyayı etkileyen iklim krizinin turizme etkileri konuşulacak.

Ekonomi 6 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizinin turizme etkileri de fuarda konuşulacak.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT 6-9 Şubat 2024’te TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27’nci kez kapılarını açıyor. 50 ülkeden 300’ün üstünde tur operatörünün ağırlanacağı, yerli ve yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği fuarda tüm dünyayı etkileyen iklim krizinin turizme etkileri ele alınacak.
TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açan fuarla ilgili konuşan EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın “27 yıllık turizm sektörü deneyimi ve yaptığımız araştırma ve çalışmalarla edindiğimiz bilgi birikimini ziyaretçileriyle buluşturan etkinlik programımızla Emitt 2024’te yeniden sektöre katkı sağlamaya hazırlanıyoruz. Sunduğumuz iş birliği fırsatları ile geçen yıl 500 milyon euronun üstünde iş hacmi sağladık. Her sene olduğu gibi bu yıl da ülke ekonomisine sunduğumuz katma değeri artırmayı hedefliyoruz. Türk turizminin daha da büyümesine ve çeşitlenmesine katkı sağlayan bu organizasyon sayesinde her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini daha görünür hale getiriyoruz” dedi. Aydın EMITT fuarında bu yıl turizm kurulları, kamu kurumları, seyahat acenteleri, gastronomi turizmi, bilişim ve yazılım hizmetleri, konaklama turizmi, destek hizmetleri ve ekipmanları, organizasyon hizmetleri, özelleşmiş turizm branşları, turistik eğlence hizmetleri, ulaştırma, sağlık turizmi, tur operatörleri gibi pek çok alanda faaliyet gösteren katılımcıların yer aldığını söyledi.

Turizmde çıta yükseldi: Bu yıl hedef 60 milyar dolar gelirTurizmde çıta yükseldi: Bu yıl hedef 60 milyar dolar gelir

600 katılımcı yer almıştı

EMITT Fuarı’nda geçen yıl 95 ülkeden toplam 28 bin 815 ziyaretçi, 600’e yakın katılımcı ve beş uluslararası Influencer’a ev sahipliği yaptıklarını belirten Aydın şöyle konuştu: “Uluslararası alanda yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları sunan EMITT’te katılımcıların daha fazla fayda sağlayıp daha verimli görüşmeler yapılabilmesi için geliştirilen B2B randevu sistemi ile tüm katılımcılarımız 42 ülkeden 150’yi aşkın davetli tur operatörüyle önceden randevulaşarak görüşme imkanına sahip oldu. ICA Connect uygulaması sayesinde toplamda +6000 toplantı kaydedildi. Bu yıl da ICA Connect B2B randevu sistemi uygulaması üzerinden tüm katılımcılar, satın almacılar ve ziyaretçiler hızlı ve etkili şekilde networking yapabilecek, doğru müşteri ve tedarikçilerle bağlantı kurabilecek ve etkinlik alanında ağlarını genişletebilecekler.”

EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuar sayesinde sektörde geçtiğimiz yıl 500 milyon euronun üzerinde iş hacmi sağladıklarını söyledi.

Bu yıl Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 50 ülkeden 300’den fazla satın almacı ve Venezuela, Bosna Hersek, Türkiye, İran, Brezilya, Almanya, Japonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Özbekistan, Sırbistan, Seyşeller, Mısır gibi birçok ülkeden yabancı katılımcı firmayı ağırlayacaklarını anlatan Aydın “Ülkeler kuracakları stantlarda fuar süresince düzenlenen aktivitelerle ziyaretçilere muhteşem deneyimler yaşatacak. Örneğin Şanlıurfa standında çiğköfte yapımı, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı standında folklor gösterisi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan gastronomik deneyimler ziyaretçilerimizi bekliyor” dedi.

Konferansta dört ana gündem olacak

Fuar süresince konferans sahnesinde “Seyahat Trendleri,” “Sağlık Turizmi,” “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri” etrafında dört ana gündem konusu olacak. Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizinin turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi oturumlarının başlıklarını oluşturuyor.
Bunun yanı sıra sürdürülebilir turizme yönelik otel ekipmanları tanıtımı ve EMITT katılımcı ülke ve belediyelerinin çeşitli etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Sema gösterileri de yapılacak

Fuar T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğu ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenecek.
Konya Belediyesi kapsamında sema gösterisi, Kocaeli Belediyesi’nin hediye çekilişi, Kartepe teleferiği tanıtımı, pişmaniye yapımı gösterisi düzenlenirken Mısır’ın meşhur Henna (kına) uygulaması, arp dinletisi, geleneksel yemek ikramı, papirüs yazı uygulaması gibi etkinlikler deneyimlenebilecek. Ana Fuaye’de kurulacak performans sahnesinde katılımcı ülke ve belediyelerin “Müzik Dinletisi, Folklorik Dans” gösterileri de yapılacak.

Sağlık turizmi iyi ama bu haberler o turizmi bitirirSağlık turizmi iyi ama bu haberler o turizmi bitirir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler