İktidar, faizin ardından TÜSİAD’la da barışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki günkü 'Ben burada aynıyım ama Hazine ve Maliye Bakanı'nın süratle adım atmasını kabullendik' sözleriyle düşük faiz politikasından ödün verileceği sinyalinden sonra Mehmet Şimşek de bugün Erdoğan'ın kapıları kapattığı TÜSİAD yöneticileriyle bir araya geliyor.

Ekonomi 16 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki günkü “Ben burada aynıyım ama Hazine ve Maliye Bakanı’nın süratle adım atmasını kabullendik” sözleriyle düşük faiz politikasından ödün verileceği sinyalinden sonra iktidar bir olumlu adımı da iş dünyasıyla atmaya hazırlanıyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl iş dünyasının en köklü örgütlerinden Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne kapıyı kapatmasının ardından, bugün Hazine ve Maliye Bakanı kapıyı aralamak için İstanbul’a geliyor. Bugün Yüksek İstişare Konseyi toplantısından önce TÜSİAD yöneticileriyle kahvaltıda buluşarak görüş alışverişinde bulunacak olan Şimşek, daha sonra Türkiye Bankalar Birliği’nde Türkiye’nin önde gelen banka genel müdürleriyle bir araya gelecek.

Erdoğan'dan faizde 'nas'a son mesajı: Aynıyım ama artık kabullendikErdoğan’dan faizde ‘nas’a son mesajı: Aynıyım ama artık kabullendik

Ticaret Bakanı da pazartesi günü otomotivcilerle buluşacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 19 Haziran Pazartesi günü Ankara’da otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre Bolat, otomotivde yükselen ateşin nasıl düşürüleceğini görüşmek üzere otomotiv sektörü temsilcilerini Ankara’ya davet etti. Görüşmede ana gündem maddelerini “6 ay 6 bin km” sınırlamasının etkileri, stokçuluk ve liste fiyatından daha yükseğe yapılan satışlar oluşturacak. Toplantıya davet edilen temsilciler ise şöyle: Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Marmara Motorlu Araç Satıcıları Derneği, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği, Bursa Galericiler Odası. Bakan Bolat’ın ayrıca Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği ve Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu ile birlikte değil, ayrı ayrı görüşeceği aktarıldı.

Ekonomi ve dış politika konusundaki eleştirileri nedeniyle TÜSİAD’la 2021 yılından bu yana dönem dönem polemik yaşayan Erdoğan, son olarak 15 Haziran 2022’de şu sözleri söylemişti:

“Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın, kalfa bile olamadın. Dün bir, bugün iki. Önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Sizden önce gelen ağa babalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum siz de aynı kafadasınız. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. CHP, Oradan neyi sufle ediyorlarsa siz de aynı şekilde konuşuyorsunuz. Bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır.”

TÜSİAD Başkanı: Kalkınma rant değil insan merkezli olmalıTÜSİAD Başkanı: Kalkınma rant değil insan merkezli olmalı

TÜSİAD'a göre kalkınmanın ilk koşulu: Enflasyonu düşürmekTÜSİAD’a göre kalkınmanın ilk koşulu: Enflasyonu düşürmek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.