İngiltere’den Microsoft’un 69 milyar dolarlık satın almasına onay

İngiliz Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision Blizzard'ı bulut oyun hakları hariç satın almasına onay verdi. CMA, Microsoft'un Activision'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği yönündeki endişeler nedeniyle engellemişti.

Bilim Teknoloji 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
CMA Microsoft'un Activision'ı bulut oyun hakları hariç satın almasının pazarda rekabetçi fiyatlar ve hizmete zarar vermeyeceği sonucuna vardı. Activision Blizzard'ın bulut oyun haklarını ise Ubisoft satın alacak.

İngiliz Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Microsoft’un Activision Blizzard’ı bulut oyun hakları hariç satın almasına onay verdi. CMA, Microsoft’un Activision’ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği yönündeki endişeler nedeniyle engellediğini açıklamıştı.

CMA’nın açıklamasına göre, kurum Microsoft’un Activision’ı bulut oyun hakları hariç satın almasının pazarda rekabetçi fiyatlar ve hizmete zarar vermeyeceği sonucuna vardı. Activision Blizzard’ın bulut oyun haklarını ise Ubisoft satın alacak.

FTC'den Microsoft'a Activision hamlesi: Federal mahkemeye başvuracakFTC’den Microsoft’a Activision hamlesi: Federal mahkemeye başvuracak

CMA, bu yıl nisanda Microsoft’un Activision’ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği yönündeki endişeler nedeniyle engellediğini açıklamıştı. Microsoft ise geçen ay Activision Blizzard’ı satın almak için denetim kurumuna yeni bir anlaşma sunmuştu.

Yapılandırılan anlaşma kapsamında, Microsoft’un gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacağı, bu hakların Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının öncesinde Ubisoft Entertainment SA şirketine satılacağı belirtilmişti.

Tarihi anlaşma için yeşil ışık: Microsoft, Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alabilecekTarihi anlaşma için yeşil ışık: Microsoft, Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın alabilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.