İş Bankası TİBAŞ Holding’i açıkladı, hisseler yükselişe geçti

İştiraklerini bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak anonim şirkette toplayacağını duyuran İş Bankası TİBAŞ Holding’in 140 milyar lira sermayeyle kurulduğunu açıkladı. Açıklama sonrası iştiraklerin hisseleri yükseldi.

Ekonomi 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye’nin en büyük üçüncü holdingi oldu. 

Cam, sigorta, reasürans, menkul kıymetler, enerji, gayrimenkul başta olmak üzere pek çok sektörde faaliyet gösteren bağlı ortakları olan İş Bankası, tüm bu şirketleri çatısı altında toplayan TİBAŞ Holding’in kuruluş kararını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen karara göre yeni kurulan holdingin çatısı altına girecek şirketlerin İş Bankası bilançosundaki kayıtlı değeri 139.3 milyar TL. Yaklaşık 700 milyon liralık nakdi sermayenin de konulmasıyla TİBAŞ Holding’in sermayesi 140 milyar TL olacak. Bu rakam Türk iş dünyası açısından bir rekoru ifade ediyor. Açıklama sonrasında Borsa İstanbul’da işlem gören İş Bankası C hisseleri yüzde 6,21 artış gösterirken, Şişecam hisseleri yüzde 4,68, İş GYO 6,82 yükseldi.

Açıklamada, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ sermayesinin yüzde 51,6’sının, Trakya Yatırım Holding AŞ sermayesinin tamamının, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ sermayesinin yüzde 65,74’ünün, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ sermayesinin yüzde 52,06’sının, Milli Reasürans TAŞ sermayesinin yüzde 87,60’ının, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ sermayesinin yüzde 63,89’unun, İş Finansal Kiralama AŞ sermayesinin yüzde 30,43’ünün ve İşletim AŞ sermayesindeki yüzde 86,33’ü ile İşbank AG, JSC İşbank, JSC Isbank Georgia, Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ, İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri AŞ, İş Merkezleri Yönetim ve Kültür Yayınları İş Türk AŞ sermayesindeki payların tamamının TİBAŞ Holding’e devredileceği bildirildi.

 

İş Bankası'nın iştiraklerinin holding projesinin temeli 2003'te atıldıİş Bankası’nın iştiraklerinin holding projesinin temeli 2003’te atıldı

Tarihi adım: İş Bankası, tüm iştiraklerini birleştirip dev bir holding yavruluyorTarihi adım: İş Bankası, tüm iştiraklerini birleştirip dev bir holding yavruluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.