İş Bankası’nın ‘yavru holding’ planı gecikiyor

İş Bankası Ağustos 2023'te aldığı 147 iştirakinin paylarını bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde kurulacak anonim şirkette toplama kararının gecikeceğini duyurdu. Açıklamaya göre kısmi bölünme işlemi yasal süresi olan 31 Ağustos'a yetişmeyecek

Ekonomi 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İş Bankası 147 iştirakini yeni bir holdingde toplayarak daha odaklı ve stratejik bir yönetim anlayışına geçmeyi planlıyor.

Geçen yıl ağustos ayında Şişecam, TSKB ve İş Gayrimenkul’ün de aralarında bulunduğu toplam 147 iştirakini bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak anonim şirkette toplayacağını duyuran Türkiye İş Bankası bölünme işlemine ilişkin yeni açıklama yaptı.

İş Bankası bölünme işlemlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada resmi başvurularla ilgili süreçlerin devam ettiğini ve kısmi bölünme işleminin yasal süresi içinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sonuçlanmayacağını belirterek “yeni bir başvuru yapılıp yapılmaması ayrıca değerlendirilecektir” ifadesine yer verdi.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “iştirak portföyümüzün bankamızın %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir holding çatısı altında yönetilmesini teminen, “iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme” hakkındaki yönetim kurulumuzun kararı doğrultusunda, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yapılan resmi başvurularımız ile ilgili süreçler devam etmekte olup, kısmi bölünme işleminin yasal süresi içinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sonuçlandırılabilme imkanı kalmamıştır. Bu tarihten sonra ilgili Kurumlardan gelecek değerlendirmeler dikkate alınarak yeni bir başvuru yapılıp yapılmaması ayrıca değerlendirilecektir” denildi.

İş Bankası, aralarında Şişecam, TSKB ve İş Gayrimenkul gibi milyarlarca dolar değerindeki şirketlerin de bulunduğu toplam 147 iştirakinin paylarını, bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak anonim şirkette toplama kararı almış, İşlemin yıl sonundan önce tamamlanmasının planlandığı belirtilmişti.

'Yavru holding' haberi İş Bankası hisselerini uçurdu‘Yavru holding’ haberi İş Bankası hisselerini uçurdu

Tarihi adım: İş Bankası, tüm iştiraklerini birleştirip dev bir holding yavruluyorTarihi adım: İş Bankası, tüm iştiraklerini birleştirip dev bir holding yavruluyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.