İş insanı ikiz kızlarının doğumgünü hediyelerinden ‘İyi ki Vakfı’ kurdu

İş insanı Füsun Kuran, ikiz kızlarının doğum gününde gelen hediyeleri başka çocukların odalarını dekore etme fikrinden yola çıkarak İyi ki Vakfı kurdu. Vakıf, kişileri ve kurumları fikir-tohum aşamasındaki projelerde bir araya getirmeyi hedefliyor.

Ekonomi 23 Kasım 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Füsün Kuran, sürdürülebilirlik etkisi nedeniyle yapacakları çalışmanın şirketlerin kredilendirme notlarına da ayrı bir katkı sağlayacağını söyledi.

Stefanel, Brooks Brothers ve RMK Classic gibi şirketlerde de Genel Müdür ve CEO’luk görevlerinde bulunduktan sonra Bir Dilek Tut (Make-A-Wish® Türkiye) CEO’luğunu yapan iş dünyasının deneyimli ismi Füsun Kuran, ‘İyi ki’ filantropi Vakfı kurdu. Dün yapılan vakfın tanıtım toplantısında konuşan İyi ki Vakfı Kurucusu Füsun Kuran, vakıf fikrini ikiz kızları Kayra ve Talya’nın doğum gününde gelen hediyelerle başka çocukların odalarını dekore etmesinden aldığını söyledi. Kuran, toplumsal fayda yaratmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle kurulan ‘İyi ki’ Vakfı’nın, kişileri ve kurumları fikir-tohum aşamasındaki projelerde bir araya getirerek sürdürülebilir bir etki yaratmayı hedeflediğini belirtti.

Satranca adanan bir ömür ve onun ödüllü meyvesi, Gökyay Vakfı Satranç MüzesiSatranca adanan bir ömür ve onun ödüllü meyvesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

İyi ki Vakfı’nın, filantropi ile (insanseverlik) daha önce Türkiye’de olmayan bir model oluşturarak, daha kapsayıcı ve tüm STK dünyasına hitap eden bir şemsiye olmak istediklerini söyleyen Kuran, bu amaçla sosyal girişim projelerinin ve vakıf ve derneklerin çalışmalarının ölçümlenmesi, geliştirilmesi ve fonlanması için kalıcı ve kapsayıcı çözümler sunmayı hedeflediklerini anlattı. Kuran, “Filantropi etki yatırımı ve stratejik bağış yönetimi konusunda Türkiye’de bir referans noktası olma hedefi taşıyoruz” dedi.

7 odak nokta olacak

Akıllı tarım, akıllı şehirler, eğitimde eşitlik, yaşam bilimi, döngüsel ekonomi, temiz enerji ve kadının gücü gibi yedi alana odaklanacaklarını söyleyen Kuran, “Bu doğrultuda kurumlarla özel iş birlikleri geliştirecek olan İyi ki Vakfı, bireysel gönüllülük ve bağış olanakları ile de toplumun tüm kesimini Türkiye’nin sürdürülebilirlik yolculuğuna destek olmaya teşvik edecek. Böylece küresel sürdürülebilirlik hedeflerinin savunucusu olarak hareket edecek ve bu alanda farkındalık yaratmak için çalışacak” diye konuştu. Kredilendirme kuruluşlarının artık sürdürülebilirlik endeksine göre hareket ettiğini de ifade eden Kuran, bu nedenle yapacakları çalışmanın şirketlerin kredilendirme notlarına da ayrı bir katkı sağlayacağını söyledi.

“İyi ki Destek Programı” proje çağrısı için süreç başladı

İyi ki Vakfı, destekleyeceği ilk projeleri belirlemek üzere ‘İyi ki Destek Programı’nı başlattı. Sürdürülebilirlik odağında etki yaratacak fikir sahibi bireyler, erken aşama sosyal girişimler ve toplumsal fayda için çalışan dernek ve vakıflara açık olan bu programa, www.iyikivakfi.org internet sitesindeki formu doldurarak ön başvuru yapılacak. Başvuru süreci ise 31 Aralık 2023 tarihine dek devam edecek.

Adaylar arasından yapılacak değerlendirme ile seçilen sosyal girişim projeleri, “İyi ki Lider” ödül töreni ile duyurulacak. Ardından finalist projeler için eğitim, mentorluk ve yaratıcı fonlama gibi “İyi ki olanakları” sunulacak. Programın son aşamasında projelerin etki raporları, İyi ki Vakfı’nın paydaşları ve destekçileriyle paylaşılacak. Ayrıca program katılımcıları bu süreçle birlikte İyi ki Danışma Kurulu, iş ortağı kurumların temsilcileri, mentorları, etki yatırımcıları, yönetim ekibi ve sosyal girişimcilik ekosisteminden oluşan güçlü bir ağa katılma fırsatı yakalayacak.

HalkBank’tan girişimci kadınlara 16,3 milyar liraHalkBank’tan girişimci kadınlara 16,3 milyar lira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.