Cüce şubattan sürpriz: İstanbul’da motorine yüzde 6,1 zam geliyor

İstanbul'da motorine pazartesi gecesi rekor zam geliyor. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 44,30 TL'ye yükselecek. Benzin fiyatları ise o gün değişmeyecek.

Ekonomi 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Motorine pazartesi gelecek olan zam İzmir ve Ankara'da yüzde 5,9 olacak.

Dünyada Brent petrolün, içeride de dövizin yavaş da olsa istikrarlı bir şekilde değer kazanması akaryakıta soluksuz zam gelmesine neden oluyor. Brent petrolün varil fiyatının 82 dolara ulaşması nedeniyle 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren motorine yakın zamanlarda görmediğimiz kadar yüksek oranlı bir zam geliyor. Benzin fiyatında ise bir değişilik olmayacak.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorinin litre fiyatına 12 Şubat Pazartesi’yi 13 Şubat Salı’ya bağlayan gece 2 lira 55 kuruş zam gelecek. Bu,  İstanbul’da zam oranının yüzde 6,1; Ankara ve İzmir/de yüze 5,9 olacağı anlamına geliyor.

Merkez Bankası'ndan 'enflasyon ileride zayıflayacak' mesajıMerkez Bankası’ndan ‘enflasyon ileride zayıflayacak’ mesajı

Yeni fiyatlar ne olacak?

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 44,30 TL’ye, Ankara’da 45,06 TL’ye, İzmir’de 45,37 TL’ye yükselecek. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 39,43 TL, Ankara’da 40,13 TL, İzmir’de 40,34 TL seviyesinde bulunuyor.Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Enerji etkisi hissedilecek

Şubat ayı motorin ve ardından gelmesi beklenen petrol zammı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 6 Şubat’ta yayınladığı “Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu”nda vurgu yaptığı enerji etkisinin içinde bulunulan ayda da devam edeceğini gösteriyor. Bu etkinin lojistik edeniyle hemen emen her ürüne yansıması da şubatla ilgili enflasyon beklentisini vurabilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.