Japonya yarı iletken üreticilerinin hedefi satışları üçe katlamak

Japon hükümeti yarı iletken, parça ve malzeme üreticisi firmaların satış oranlarını üçe katlayarak 15 trilyon yene (113 milyar dolar) çıkarmayı hedefliyor.

Ekonomi 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Japonya’da yarı iletken üreticisi firmaların satışlarının üçe katlanması hedefleniyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’nun elektronik kasabası olarak tanınan Akihabara kültürle teknolojiyi buluşturuyor. Asıl ismi “Akiba ga Hara” (güz yaprağı merası) olan, başkentin Çiyoda ilçesinin kuzeydoğusundaki kasaba, elektronik tutkunlarının uğrak noktası.

Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI), ilk olarak 2021’de hazırlanan yarı iletkenler ve dijital endüstri stratejisini 2023 yılı içinde gözden geçirmeyi planlıyor.

Buna göre yatırım yoluyla yarı iletken ile buna ilişkin parça ve malzemelerinin imalatçısı firmaların satışlarını 2030’a kadar üçe katlayarak 15 trilyon yene çıkarılması istenecek. Yeni stratejide METI, söz konusu sektöre, gelecek 10 yıl içinde araştırma-geliştirme (Ar-Ge) alanı dahil kamu ve özel sektörün 11 trilyon yen yatırım ihtiyacını vurgulayacak.

2020 yılında Japonya’daki yarı iletken, parça ve malzeme üreticisi firmaların satışları 5 trilyon olarak kayda geçti. Bu oran küresel pastanın yüzde 10’una tekabül ediyor.

Çin’den çip üreticilerine teşvik paketi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.