Kalamış Yat Limanı’na en yüksek teklifi veren müteahhit bir ihale daha aldı

Kalamış Yat Limanı'na 505 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Diyarbakırlı müteahhit Vahit Karaarslan bir ihale daha aldı. Resmi Gazete'ye göre Karaarslan Sümer Holding'in Didim'deki taşınmazlarına 351 milyon TL ile en yüksek teklifi verdi.

Ekonomi 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Diyarbakır doğumlu Vahit Karaarslan tarafından kurulan Karaarslan İnşaat başta Antalya’daki konut projeleri olmak üzere inşaat, tarım ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Antalya’daki konut projeleriyle tanınan Diyarbakırlı müteahhit Vahit Karaarslan, Kalamış Yat Limanı ihalesinin ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan bir ihale daha kazandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 2804 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parsel numaralı, toplam 20.353,54 m² yüzölçümlü taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifin 351 milyon TL bedelle Vahit Karaarslan tarafından verildiği belirtildi.

Karaaslan, son olarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesini de kazanmıştı. Karaaslan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın ihalesinde 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.

Konut projeleriyle tanınıyor

Antalya’da inşaat sektöründe tanınan bir isim olan Karaarslan 1975 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1998 yılında Vahit Karaarslan tarafından kurulan Karaarslan İnşaat başta Antalya’daki konut projeleri olmak üzere inşaat, tarım ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Karaarslan Grup, Diyarbakır Galericiler Sitesi gibi projelerin yanı sıra Antalya Döşemealtı’nda bulunan Tepe Şehir Konutları ve Rengi Antalya projelerine imza attı. Karaarslan Grup’un Türkiye genelinde 10.000 konutluk arsa rezervine sahip olduğu belirtiliyor.

Koç, Kalamış Marina'yı Antalyalı inşaatçıya kaptırdıKoç, Kalamış Marina’yı Antalyalı inşaatçıya kaptırdı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.