Kaleseramik, doğum gününde hem borsaya girecek hem fabrika açacak

Halka arz için talep toplamaya başlayan Kaleseramik, kuruluş tarihi olan 27 Temmuz’da ise hem gong çalmayı hem de yeni seramik tesisini açmayı hedefliyor.

Ekonomi 21 Temmuz 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı
Talep toplayan Kaleseramik, borsa gelirlerinin yüzde 80'ini yatırımlarda kullanacak.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde 1957 senesinde kurulan, bugün 56 milyon metrekarelik seramik kaplama malzemesi kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Kaleseramik, doğum günün de hem gongu çalacak hem de fabrika açacak. Kaleseramik’in halka arz edilmek için aslında İbrahim Bodur zamanından bu yana bu konuda çok çalışmalar yaptıklarını belirten Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş şöyle konuştu:

“Bugüne kısmetmiş. Zeynep Bodur Okyay Hanım’ın yönlendirmesi, önderliği, liderliğiyle bu sene buna niyet ettik. Sene başından beri çalışıyoruz. Son üç yılda iyi bir performans gösteren Kaleseramik bu performansına itimaden halka arıza olma kararı aldı. Kuruluş yıl dönümümüz olan 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda inşallah borsada gongumuzu çalıyor olacağız.”

Halk arzlar altı ayda 22 şirkete 26,4 milyar TL getirdiHalk arzlar altı ayda 22 şirkete 26,4 milyar TL getirdi

Borsa gelirini seramik levha fabrikası, banyoya yatıracak

“Halihazırda bitmiş, 27 Temmuz’da açılışı yapılacak olan büyük ebat seramik levha fabrikamızı da açıyoruz” diyen Akbaş, “27 Temmuz’da onun da kurdelesi kesiliyor olacak. O da güzel bir tesadüf oldu. Bu ve bunun gibi yatırımları devam ettiriyor olacağız” şeklinde konuştu. Halka arz gelirinden kaynaklanan kaynağın yüzde 80’ine yakını seramik levha fabrikası, banyo ürün grubu ve sürdürülebilirlik yatırımlarında kullanılacağını söyleyen Akbaş, “Üretim yatırımları adına olan kısmının yüzde 50’sinin yurt içinde, yüzde 6’sının yurt dışı yatırımlarında kullanacağız” dedi.

Yurtdışında kiralama da yapacak

Akbaş, yurt dışı yatırımlarından kastının sadece üretim tesisi adına olmadığını, kiralama ve hat kullanımı yatırımlarını da dahil ettiklerini ifade ederek, “Şu anda halihazırda yapmış olduğumuz seramik levha yatırımının benzerlerini farklı ebatlarda örnek 120’ye 280 ebatlarda yine yurt içinde üretmek kaydıyla Çan’da yapacağız. Bunun dışında seramik levha hatlarımızı geliştiriyor olacağız. Banyo ürün grubunda bazı yatırımlarımız olacak ve yine bunlar kadar önemsediğimiz, sürdürülebilirlik yatırımlarımız olacak. Yatırımlarımızı buralara kanalize ediyor olacağız” şeklinde konuştu. Akbaş, gelirin yüzde 20’si de dönem borçlarının azaltılmasında kullanacaklarını açıkladı.

Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates halka açılıyorKaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates halka açılıyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.