Kanser tedavisi için iki milyar dolarlık dev satın alma

AstraZeneca iki milyar dolara Fusion Pharmaceuticals'ı satın alıyor. Satın alma ile AstraZeneca kemoterapi ve radyoterapi gibi geleneksel tedavilerden hedef odaklı tedavilere doğru ilerleyecek.

Ekonomi 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Şirket, geçen hafta Fransız biyoteknoloji firması Amolyt Pharma'yı yaklaşık 1 milyar dolara satın almak için anlaşmıştı.

İlaç ve biyoteknoloji şirketi AstraZeneca yeni nesil kanser tedavilerine yoğunlaşan Fusion Pharmaceuticals’ı yaklaşık iki milyar dolar karşılığında satın alacak. İngiliz ve İsveç şirketi AstraZeneca kanser tedavisi için yeni nesil hedefe odaklı radyokonjugatların gelişimini hızlandırmak amacıyla Fusion’ı satın alacağını açıkladı.
Fusion’un kansere karşı yeni nesil tedaviler geliştirdiğine işaret edilen açıklamada satın almayla AstraZeneca’nın kemoterapi ve radyoterapi gibi geleneksel tedavilerden hedef odaklı tedavilere doğru ilerleyeceği belirtildi. Açıklamada AstraZeneca’nın Fusion’ı yaklaşık iki milyar dolara alacağı ifade edildi.

Geçen haftada bir milyar dolarlık satın alma yapmıştı

AstraZeneca, geçen hafta nadir hastalıklar konusunda faaliyet gösteren Fransız biyoteknoloji firması Amolyt Pharma’yı yaklaşık bir milyar dolara satın almak için anlaşmıştı.

AstraZeneca ABD’li şirketi 1.8 milyar dolara satın alacakAstraZeneca ABD’li şirketi 1.8 milyar dolara satın alacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.