Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

2 Temmuz'da kira artışına yüzde 25 sınırı getiren düzenlemenin süresi doluyor. Bu uygulamada artık uzatma olmayacağının sinyalini veren Adalet Bakanı, çözüm için ise kendi alanı dışında bir formülden bahsetti: 'Bol bol konut üretmek'

Ekonomi 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yüzde 25 kira sınırlaması 11 Haziran 2022’de uygulamaya girmişti.

Kira fiyatlarındaki sert artışların önüne geçmek amacıyla 11 Haziran 2022’de uygulamaya giren yüzde 25 sınırı bu yıl sona eriyor. Buna göre 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı en fazla yüzde 25 olarak olabiliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını öngördüğünü söyledi.

Bakan Tunç “Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla yüzde 25 kısıtlaması sona ermiş olacak. Tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu” dedi. Kira artış sınırlamasına ilişkin ise Bakan Tunç şunları söyledi:

“Kira konusunun çözümü bol miktarda konut üretmek. Daha fazla konut üretimi kiraların da aşağıya çekilmesini sağlayacak. Gelinen noktada özellikle benim tahminime göre normalleşme olacak. Maliye Bakanımızın enflasyon hedefi açıklamalarına baktığımızda kira sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.”

Ev almak hayal olunca kiracı sayısı patladıEv almak hayal olunca kiracı sayısı patladı

Bakan Şimşek: Kira artışlarını konut üretimiyle durduracağızBakan Şimşek: Kira artışlarını konut üretimiyle durduracağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.