Konkordato ilan eden şirketin hisseleri işleme kapatılmadan önce patron satış yapmak istemiş

Mega Polietilen'in konkordato talebi dün kabul edilince hisseleri bugün işleme kapatıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Özhan'ın mayıstaki hisse satış başvurusuna da SPK'dan ancak dün ret kararı geldi. Kararda konkordato açıklaması etkili oldu.

Ekonomi 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. ambalaj, ayakkabı, deniz, otomotiv, promosyon, tıbbi ürünler, spor, tekstil ve inşaat ve izolasyon sektörleri için kapalı hücre polietilen levha üretiyor.

Borsa İstanbul’da ilginç işler olmaya devam ediyor. Hisseleri Borsa İstanbul’da MEGAP kodu ile işlem gören ve ambalaj, ayakkabı, deniz, otomotiv, promosyon, tıbbi ürünler, spor, tekstil, inşaat ve izolasyon sektörleri için kapalı hücre polietilen levha üreten Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bugün yaptığı açıklamada konkardato talebinin kabul edildiğini belirtti.  Şirket Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan konkordato davasında mahkeme tarafından 19 Ağustos 2024 tarihinde üç ay geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı verildiğini duyurdu. Açıklamanın ardından Borsa İstanbul, Mega Polietilen’in hisselerini işleme kapattı. Ancak şirketin patronu Eda Özhan’ın konkordato için dava açmadan tam üç ay önce Borsa İstanbul’da hisse satışı amacıyla başvurduğu Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) dün açıklanan kararla izin alamadığı ortaya çıktı.

Şirket konkordato konusunda Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan’ın hisse satışı isteği SPK tarafından kabul edilmedi.

Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir.

Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK’ya gerekli başvuru yapılacaktır.

Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir. Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.”

Küçük yatırımcının zarar etmesi önlendi

Bu arada Borsa İstanbul ana pazarda işlem gören Megap’ın konkordato talebinin mahkeme tarafından  kabulünden kısa bir süre önce şirket patronu Eda Özhan’ın sanki şirketinin kötü durumunu bilmezmiş borsada hisse satışı için SPK’ya başvurduğu ve talebinin dün reddedildiği öğrenildi. Hisseler işleme kapatıldığı için Megap’ın mevcut hissedarları satış için işlem sıralarının açılmasını bekleyecek. SPK’nın inceleme sonucu verdiği karar küçük yatırımcıların zarara uğramasını engelledi. Megap’tan SPK tarafından kabul edilmeyen satış talebiyle ilgili olarak KAP’a dün akşam saatlerinde şu açıklama yapıldı:

“Şirketimiz hakim ortağı Eda Özhan’ın 16.05.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na yapmış olduğu pay satışına ilişkin başvurunun Kurul tarafından olumsuz karşılandığı Eda Özhan tarafından şirketimize bildirilmiştir.”

Hisse fiyatı mayısta zirve yapmıştı

Konkordato talebi kabul edilenmayıs ayında MEGAP hisseleri 10,84 TL ile tarihi zirvesini görmüş, ağustos ayında hızla geri çekilerek 4,67 TL’ye kadar gerilemişti.Mayıs ayında zirve yapan yatırımcı ilgisinin, profesyonel portföy yöneticilerinde olmadığı görüldü.Fintables üzerinden TEFAS’ta işlem gören fonlara bakıldığında temmuz sonu itibarıyla hiçbir yatırım fonunda Mega Polietilen hissesi yer almadı.

Konkordato fırtınası Temmuz'da 122 şirketle yeniden başladıKonkordato fırtınası Temmuz’da 122 şirketle yeniden başladı

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında bulunan Yenigün İnşaat konkordato ilan ettiDünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında bulunan Yenigün İnşaat konkordato ilan etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.