Konya’yı hayvancılık merkezi olması da kurtaramadı

Kırmızı etin kilosunun 300 TL'nin üzerine çıkmasının ardından Et ve Süt Kurumu şubelerinin ardından şimdi de Konya'da da Tarım Kredi Kooperatifleri mağazasının önünde ucuz et kuyrukları oluştu. Kilosu 150 TL'den satılan az miktardaki dana kuşbaşı kısa sürede tükendi.

Ekonomi 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Konya'da da ucuz et kuyruğu vardı.

Türkiye’nin 600 binden fazla sığır ve 2 milyondan fazla küçükbaş hayvanla sığır ve koyun varlığında birinci sırada yer alan Konya da, et fiyatlarındaki artıştan nasibini aldı. Konya’da da, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Tarım ve Kredi Kooperatif Marketi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren ucuz et kuyrukları oluştu. Sınırlı miktarda gelen ve kilosu 150 liradan satılan dana kuşbaşı kısa sürede tükendi.

Ucuz et için kar altında saatlerce bekledilerUcuz et için kar altında saatlerce beklediler

70-80’li yıllara gönderme yaptı

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam Tarım Kredi Kooperatif Marketi önünde ucuz et almak için metrelerce uzun kuyruk oluşturan vatandaşları görüntüledi. İktidarın her fırsatta 70-80’li yıllarda oluşan kuyruklardan bahsetmesine gönderme yapan Saydam, şu ifadelere yer verdi:

“Yer Konya. Siz bilmezsiniz gençler! Eskiden ekmek, yağ, gaz kuyrukları olurdu. Ekmek karne ile dağıtılırdı. Karne ne? Yani sınırlı sayıda alabiliyordunuz. Şimdi böyle mi? Piyasada 300 TL olan eti 150 TL ye alabilmek için kuyruk olmuş ve 1 kg alabiliyorsunuz. Karne var mı? Yok.”

'Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor' diyen Nebati'ye tepki yağdı‘Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor’ diyen Nebati’ye tepki yağdı

Solakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin NebatiSolakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin Nebati

Konyalı çiftçiden Nebati'ye tepki: Bizim cepleri ne zaman dolduracaksın?Konyalı çiftçiden Nebati’ye tepki: Bizim cepleri ne zaman dolduracaksın?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.