Köprü geçiş ve otoyol ücretlerine büyük zam

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün geçiş ücreti yüzde 76,5 zamla tek yönde 8,5 TL'den 15 liraya çıkarıldı. Yeni ücretlerle ilgili açıklama Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından ve internet adresinden duyuruldu.

Ekonomi 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Köprü ve otoyollara zam yapılmayacağı açıklandığı halde önceki gün geçiş ücretlerine yüzde 76,5 oranında artış yapılmıştı. Dün yapılan zam geri alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın 9 Ocak’ta kabine toplantısı sonrası “Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023’te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun” demesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü zam konusunda elini korkak alıştırmadığını gösterdi. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine önemli oranda zam yapıldı.

Yeni zam, Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından “Otoyol ve köprü ücretleri 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Araç sınıflarına göre detaylı tarife bilgilerine http://kgm.gov.tr adresinden ulaşılabilir” açıklamasıyla duyuruldu.

Son zamla birlikte otomobiller için 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri eski geçiş ücreti 8,5 TL iken yapılan yüzde 76.5 zamla yeni geçiş ücreti 15 TL’ye çıkarıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 20 TL olan ücret yüzde 75 zamla 35 TL’ye çıkarıldı. Osmangazi Köprüsü’nde ise otomobiller için 190 TL olan ücret 290 TL’ye yükseltildi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de 205 TL olan ücret 295 TL’ye çıkarıldı.

15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nde ücret araçların aks sayısı ve aks aralığına göre 110 TL’ye, Çanakkale Köprüsü’nde 1,400 TL’ye, Osmangazi Köprüsü’nde ise 920 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Karayolları: Otoyol ve köprülere zam yokKarayolları: Otoyol ve köprülere zam yok

Köprü ve otoyollara bir yıl zam yokKöprü ve otoyollara bir yıl zam yok

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.