Merkez bankalarının bankasından enflasyonla mücadele reçetesi

Merkez bankalarının bankası kabul edilen Uluslararası Ödemeler Bankası, enflasyon yüksek seyrederken ve faizler hızla yükselirken gevşek maliye politikalarından rahatsız. 'Ya harcamayı azaltın ya da vergileri arttırın' diyor.

Ekonomi 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
BIS dün yayınladığı yıllık raporunda '[Mali] konsolidasyon enflasyonla mücadelede kritik bir destek sağlayacaktır' dedi.

Merkez bankalarının bankası olarak bilinen Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin, merkez bankalarının enflasyonu dizginlemesine ve mali kriz riskini azaltmasına yardımcı olmak için vergileri artırması ya da kamu harcamalarını kısması gerektiğini açıkladı.

Uluslararası Ödemeler Bankası enflasyon yüksek seyrederken ve faiz oranları hızla yükselirken hükümetlerin maliye politikasını gevşek bırakarak “istikrar bölgesi olarak adlandırılabilecek bölgenin sınırlarını test ettiklerini” belirtti.

BIS dün yayınladığı yıllık raporunda “[Mali] konsolidasyon enflasyonla mücadelede kritik bir destek sağlayacaktır. Ayrıca para politikasının faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma ihtiyacını azaltacak ve böylece finansal istikrarsızlık riskini azaltacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Japon Merkez Bankası şaşırttı, piyasalar ters köşe olduJapon Merkez Bankası şaşırttı, piyasalar ters köşe oldu

‘Mali konsolidasyon mücadelede önemli’

BIS pazar günü yayınladığı yıllık raporunda “Mali konsolidasyon enflasyonla mücadelede kritik bir destek sağlayacaktır. Ayrıca para politikasının faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma ihtiyacını azaltacak ve böylece finansal istikrarsızlık riskini azaltacaktır” dedi.

Ekonomide 'Walking Dead' seti gibiyiz: Türkiye dünyada 'zombi' şirket oranında birinciEkonomide ‘Walking Dead’ seti gibiyiz: Türkiye dünyada ‘zombi’ şirket oranında birinci

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.