Merkez Bankası’nın rezervleri 9 ayın en düşük seviyesine indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri, 28 Nisan'da 6,36 milyar dolara gerileyerek 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Böylece, net rezervlerde 6 haftadır kaydedilen aralıksız düşüş 13,63 milyar dolar oldu.

Ekonomi 5 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net uluslararası rezervleri geçen hafta 1.93 milyar dolar düşüşle, geçen yıl temmuz ayından bu yana en düşük seviyesi olan 6,36 milyar dolara indi.

Böylece 6 Şubat’taki depremden sonra net rezervlerde görülen düşüş devam etti. Net rezervlerde 6 haftadır kaydedilen aralıksız düşüş 13,63 milyar dolar oldu. Net rezervler geçen yıl 8 Temmuz’da 6.1 milyar dolara kadar gerilemişti. Rezervler 20 yılın dip seviyesini gördükten sonra TCMB’nin aldığı döviz rezervini artırıcı çeşitli önlemlere rağmen depremden önce ancak dalgalı bir toparlanma sergilemişti.

Seçim öncesi büyük düşüş: Merkez'in bir haftada 5.4 milyar dolar ve 28 ton altını uçtuSeçim öncesi büyük düşüş: Merkez’in bir haftada 5.4 milyar dolar ve 28 ton altını uçtu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.