Mey Diageo’ya da ilk kadın CEO geldi

Türkiye'nin en büyük alkollü içecek üreticisi Mey Diageo'nun başına ana şirket Diageo'da olduğu gibi kadın CEO geldi. 3 yıldır şirketin pazarlama direktörü olan Bahar Uçanlar mart sonunda ayrılacak olan 7 yıllık CEO Levent Kömür'ün yerini alacak.

Ekonomi 3 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Uçanlar Türkiye’de bir alkollü içecek şirketinde CEO'luk görevine getirilen ilk kadın yönetici oldu.

Dünyanın en büyük alkollü içecek üreticisi Diageo, mart sonunda ilk kadın küresel CEO’sunu göreve getirmesinden sonra Türkiye’deki şirketi Mey Diageo’da da benzer bir operasyona imza attı. 7 yıllık CEO’luk görevini ay sonu itibarıyla bırakacak olan Levent Kömür’ün yerine şirketin pazarlama direktörü Bahar Uçanlar getirildi. Bahar Uçanlar Mey Diageo’nun ilk kadın CEO’su olmasının yanısıra Türkiye’de bir alkollü içecek şirketinde bu pozisyona getirilen ilk kadın yönetici oldu.

Türkiye’nin en büyük alkollü içecek üreticisi ve ithalatçısı olan Mey Diageo rakı, cin, votka ve şarap üretiyor. Bunun yanısıra çeşitli ülkelerden de şarap, cin, likör, votka, viski ve tekila ithal ediyor.

Kömür de pazarlamada çalışmıştı

Ay sonunda görevi bırakacak olan Levent Kömür, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Procter & Gamble’da çalışmaya başladı.  Procter & Gamble bünyesinde çeşitli pozisyonlarda ve ülkelerde görev yaptı.

2010 yılı Aralık ayında, “shopper marketing” konusunda dünyanın önde gelen ajanslarından Integer Group’un İstanbul ofisini kurdu ve genel müdürlüğünü yaptı.

Levent Kömür, 2012 yılında Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak Mey|Diageo’ya katıldı. Ağustos 2016 itibariyle de Satış ve Dağıtım Direktörlüğü görevini üstlendi. Kömür  1 Ekim 2017 tarihi itibariyle Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Uçanlar da uzun yıllar yurtdışında çalıştı

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Bahar Uçanlar, kariyerine 2000 yılında Monitor Grup İstanbul ofisinde FMCG ve telekom sektörlerine odaklanarak başladı. Ardından, Shell firmasında İstanbul Avrupa Bölgesi Satış Müdürü olarak görev alan Uçanlar, 2002 – 2004 yılları arasında ABD’de Michigan Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı ve Bain & Company’de yönetim danışmanı olarak çalışmaya başladı. Burada geçirdiği 3 senede özellikle FMCG, sağlık ve private equity sektörlerinde uzmanlaştı.

Bahar Uçanlar, 2007 yılında PepsiCo Şikago ofisine Quaker markasının Strateji Direktörü olarak geçiş yaptı. 2010’da Quaker Atıştırmalık departmanına Pazarlama Direktörü ve Genel Müdür olarak atandı. 2011 yılında Türkiye’ye dönerek Mondelez International’da Stratejiden ve Pazarlamadan Sorumlu Direktör olarak rol alan Uçanlar, burada 6 kategori, inovasyon ve araştırma birimlerini yönetti.

Mondelez’de yaklaşık 3 yıl görev alan Uçanlar, 2013’ün sonunda Turkcell’e Genç Segment Direktörü olarak geçti. Ardından Turkcell’de iletişim, medya ve etkinliklerden sorumlu Pazarlama Direktörü olarak görev aldı.

2016 yılında Turkcell’den ayrılan Uçanlar, kısa bir süre Kantar Araştırma’nın Güney ve Doğu Avrupa bölgelerinden sorumlu Ticari Direktör olarak kariyerine devam etti ve 2017 yılında Mars Sportif şirketine genel müdür oldu. Bahar Uçanlar, Ocak 2021 itibarıyla da Mey Diageo’da Pazarlama Direktörü olarak göreve başlamıştı.

Bir şişe şarabın Elazığ-İstanbul seyahati 1,767 kilometreye düştüBir şişe şarabın Elazığ-İstanbul seyahati 1,767 kilometreye düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.