Mpox aşısı siparişi alınca hisseleri yüzde 13’ün üzerinde yükseldi

Beklenenin üzerinde kazanç bildiren ve Avrupa'dan 440 bin dozluk sipariş aldığını açıklayan Danimarkalı biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic'in hisseleri yüzde 13'ün üstünde yükseldi.

Ekonomi 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Bavarian Nordic şirketi önümüzdeki yılın sonuna kadar 10 milyon doza kadar aşı tedarik etme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

Danimarkalı biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic’in hisseleri beklenenden daha güçlü kazanç bildirmesinin, bir Avrupa ülkesine mpox aşısı tedarik etmek üzere 440 bin dozluk sözleşme imzaladığını açıklamasının ardından yüzde 13’ün üzerinde yükseldi.

Bavarian Nordic CEO’su Paul Chaplin aldıkları siparişin 2022’de daha önce yaşanan bir salgının ardından bazı ülkelerin daha hazırlıklı olma ihtiyacının giderek artan bir şekilde kabul edildiğini gösterdiğini söyledi. Chaplin yaptığı açıklamada “2022/23’teki son mpox salgınından bu yana Bavarian Nordic çiçek hastalığı ve mpox’a karşı hazırlıklarını geliştirme ihtiyacını fark eden bir dizi yetkili makamla güçlü bir stratejik ortaklık kurdu” dedi.

Chaplin şirketin önümüzdeki yılın sonuna kadar 10 milyon doza kadar aşı tedarik etme kapasitesine sahip olduğunu ve bunun iki milyonunun bu yıl içinde temin edileceğini de sözlerine ekledi.

Şirket 440 bin doz sipariş içeren sözleşme kapsamındaki tüm aşıların 2024 yılında teslim edileceğini ve sözleşmelerin toplam değerinin 3 milyar Danimarka Kronu’na yaklaştığını söyledi.

Maymun Çiçeği mi, General Anofel mi: Hangisinden daha çok korkmalıyız?Maymun Çiçeği mi, General Anofel mi: Hangisinden daha çok korkmalıyız?

Sağlık Bakanlığı'ndan 24 sayfalık Maymun Çiçeği rehberiSağlık Bakanlığı’ndan 24 sayfalık Maymun Çiçeği rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.