‘Omaha kahini’ Warren Buffet’in cebinde 150 milyar dolara yakın nakiti var

Berkshire Hathaway ikinci çeyrekte 10,04 milyar dolarla şimdiye kadarki en yüksek faaliyet kârını açıklarken patron Warren Buffett, nakit varlığını 130,61 milyar dolardan 147.37 milyar dolara çıkararak yeni bir rekora imza attı.

Ekonomi 6 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İkinci çeyrekte kârını ilk çeyreğe göre yüzde 6 artıran Warren Buffett'ın nakit varlığı da 150 milyar dolara yaklaştı.

“Omaha kahini” olarak bilinen dünyanın en büyük borsa yatırımcılarından Warren Buffett liderliğindeki Berkshire Hathaway, ikinci çeyrekte 10,04 milyar dolarla şimdiye kadarki en yüksek faaliyet kârını açıkladı. Ayrıca Buffett, şirketin nakit varlığını da ilk çeyrekte 130,61 milyar dolardan 147,37 milyar dolara çıkararak yeni bir rekora imza attı.

Sigorta portföyünün gücünün geçen yıl genişleyen holding üzerinde baskı yaratan enflasyonist baskılara karşı koymaya yardımcı olduğu belirtiliyor. Sigortacılıktan elde edilen kâr yüzde 74 artışla 1,25 milyar dolara ulaşarak Berkshire’ın geçen yılın aynı dönemindeki 9,28 milyar dolarlık kârını aşan bir faaliyet kârı elde etmesine yardımcı oldu.

Warren Buffett’a göre olağanüstü günler sona ermiş olabilirWarren Buffett’a göre olağanüstü günler sona ermiş olabilir

Sigortadan elde ettiği kâr yüzde 38 arttı

Artan faiz oranları ve temettü ödemelerinin yanı sıra Geico otomobil sigortacısının performansındaki toparlanma, Berkshire’ın sigorta işletmelerinin daha fazla prim yapmasını sağladı. Şirketin kârı bir önceki yıla göre yüzde 38 arttı. Şirketin 2022 yılı boyunca kârsızlıkla mücadele eden Geico sigorta birimi, üst üste ikinci çeyrekte olumlu sonuçlar açıkladı. Berkshire, geçen yıl daha yüksek primlerden ve daha düşük hasar frekanslarından ve reklam harcamalarındaki azalmadan yararlandığını belirtti. Yine de, son 12 ayda yürürlükteki poliçeler 2,7 milyon azaldı ve bu da reklam harcamalarındaki kesintilerin holdingin otomobil sigortacısı pazar payına mal olduğunu gösteriyor.

Berkshire, Buffett’ın mayıs ayında Omaha’daki yıllık toplantısında, ABD ekonomisi için “inanılmaz bir dönem” sona yaklaşırken yüksek fiyatlar nedeniyle faaliyet birimlerinin çoğunda kazançların bu yıl düşebileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Buffett 'Japonya'ya daha çok yatırım yapacağım' dedi, hisseler uçtuBuffett ‘Japonya’ya daha çok yatırım yapacağım’ dedi, hisseler uçtu

Warren Buffet, 2022’de 22,8 milyar dolar zarar etti ama gelecekten ümitliWarren Buffet, 2022’de 22,8 milyar dolar zarar etti ama gelecekten ümitli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.