Pimco: Türkiye’nin notu beş yıl içinde yatırım yapılabilir statüsüne dönebilir

Dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticilerinden biri olan Pimco Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanma yolunda olduğunu, beş yıl içinde notunu bu seviyeye getireceğini açıkladı. Şirket TL tahvillerine de yatırım yapıyor.

Ekonomi 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Pimco ekibinden Pramol Dhawan bir not artırımının "her şey planlandığı gibi giderse önümüzdeki beş yıl içinde" gerçekleşebileceğini söyledi.

Kaliforniya merkezli tahvil devi Pimco Türkiye’nin kredi notunun  5 yıl içinde yatırım yapılabilir seviyeye gelebileceğini açıkladı. Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke statüsüne geri dönmesi, birçok ekonomistin ödemeler dengesi kriziyle karşı karşıya kalınacağı ya da sermaye kontrolü uygulanmak zorunda kalınacağından endişe ettiği seçim öncesine göre dramatik bir dönüş anlamına gelecek. Şirketin gelişmekte olan piyasalar ekibinin başında bulunan Pramol Dhawan böyle bir not artırımının her şey planlandığı gibi giderse önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşebileceğini söyledi. Türkiye 2016 yılındaki başarısız darbe girişiminin ardından yatırım yapılabilir ülke statüsünü kaybettiğinden şu anda B notuna sahip.

Yüksek faizli tahviller Deutsche Bank’ı iştahlandırdıYüksek faizli tahviller Deutsche Bank’ı iştahlandırdı

Ocak ayı başlarında TL cinsi varlıklarıyla ilgilendiğini açıklayan Kaliforniya merkezli tahvil devi Pimco Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapsamlı bir ekonomik revizyona bağlılığının ülkeyi yatırım yapılabilir kredi notunu geri kazanma yoluna soktuğu düşüncesiyle Türkiye’nin tahvil piyasasına yatırım yapmaya başladı.

‘Fon şirketleri Türk varlıkları konusunda çok yapıcı’

Şirketin gelişmekte olan piyasalar ekibinin başında bulunan Pramol Dhawan “Faiz oranları önemli ölçüde arttı, maliye politikası sıkılaştı, politika yapıcılar sürdürülemez programları gevşetmeye devam ediyor, yerel halkı liraya geri yatırım yapmaya ve dolarından uzaklaşmaya teşvik ediyor, bu çabalar işe yarıyor” dedi. Dhawan fon şirketinin yerli Türk varlıkları konusunda “çok yapıcı” olduğunu da belirtti.

Yabancılar yüksek faizi sevdi, TL sevdaları sürüyorYabancılar yüksek faizi sevdi, TL sevdaları sürüyor

İstanbul Belediyesi yeşil tahville 715 milyon dolar borçlandıİstanbul Belediyesi yeşil tahville 715 milyon dolar borçlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.