Protestolarla boğuşan Fransa Türkiye’den mevsimlik tarım işçisi alacak

Nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçti. Söz konusu projeye Türkiye de dahil. Ülkeye gidecek tarım işçilerine ayda 3 bin euro (101 bin 169 TL) maaş verilecek.

Ekonomi 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada projenin detaylarını anlattı.

Avrupa’da yüksek maliyetler nedeniyle protesto yapan çiftçiler günlerdir eylemde. Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da birçok ülkede çiftçiler ayağa kalktı. Avrupa’da tarım işçileri ucuz iş gücünden şikayet ederek artık kazanamadıklarını belirtirken ülkede tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulmada sorun yaşanıyor. Domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye gibi başka ülkelerden domates ithal etmek zorunda kalan Fransa şimdi de mevsimlik işçi almak için harekete geçti.
NOW’un haberine göre Türkiye’nin de dahil olduğu mevsimlik işçi projesi kapsamında Fransa’ya giden tarım işçilerine ayda 3 bin euro (101 bin 169 TL) maaş verilmesi planlanıyor. Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada projenin detaylarını anlattı. Laqhila “Onların Fransa’ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Mevsimlik tarım işçisinin günlük ücreti 238 lira olduMevsimlik tarım işçisinin günlük ücreti 238 lira oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.