Reis Gıda, ramazanın sonuna kadar zam yapmayacak

Pirinç ve bakliyat ticaretinin önde gelen kuruluşu Reis Gıda 20 Ocak'ta açıkladığı fiyat listesini 11 Mart tarihinde başlayacak Ramazan Ayı sonuna kadar sabitledi. Reis kararla birlikte paketli ürünlerinin fiyatlarına yaklaşık 80 gün zam yapmayacak.

Ekonomi 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, enflasyonla mücadelenin, iş dünyasının da sorumlulukları arasında yer aldığını dile getirdi.

Reis Gıda  temel kuru gıda ürünleri olan pirinç, bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut gibi paketli ürünlerinin fiyatlarını Ramazan ayı sonuna kadar dondurma kararı aldığını duyurdu. Kararla birlikte Reis 20 Ocak’ta perakende satış noktalarına açıkladığı fiyat listesiyle Ramazan ayı sonuna kadar “Sabit Fiyat Uygulaması” başlattı. Alınan kararla birlikte Reis Gıda ürün fiyatlarını 11 Mart tarihinde başlayacak Ramazan ayı da dahil edildiğinde 80 güne kadar sabitlemiş olacak.

‘Enflasyonla mücadele yalnızca hükümetin işi değil’

Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis enflasyonla mücadelenin sadece hükümetlerin görevi olmadığını, iş dünyasının da sorumlulukları arasında yer aldığını dile getirerek şunları söyledi:

Mübarek Ramazan ayı kuru gıda tüketiminin arttığı bir dönemdir. Yanı sıra kış aylarında mevsimsel olarak da tüketici talebi yükselir. 43 yıllık Reis kurulduğu günden bu yana ulaşılabilir fiyatlarla tüketicisinin yanında yer aldı. Faaliyetlerimizle örnek şirket olmayı hedeflerimizin ilk sırasına koyduk. Bizleri takip eden kamuoyunun yakından bildiği gibi 1995, 2001 ve 2008 yıllarında fiyatların hızla arttığı dönemlerde Türkiye’de ilk kez “Sabit Fiyat Uygulaması”na Reis olarak öncülük yaptık. Bu uygulama ile belirli bir süre için fiyatları sabit tutma kararımız büyük yankı uyandırmış, toplumumuzda büyük destek görmüştü. 2022 yılında da temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi sürecinde de satış noktalarıyla gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda tüketicilere yüzde 7’lik ek bir destek sağlanmıştır. Toplumumuz yararına uygulamalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.