Yumurta kartonunda bile rekabet ihlali

Ağustos ayında yumurta viyolü (yumurta kartonu) üreten altı şirkete rekabeti ortadan kaldırmak için aralarında anlaştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatan Rekabet Kurulu yedi ayın sonunda 55 milyon lira idari para cezası verdi.

Ekonomi 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
En yüksek ceza 28 milyon 795 bin 118 lirayla Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret AŞ'ye verildi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yumurta viyolü (yumurta kartonu) üreten 6 şirkete Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un rekabeti engelleyici, kısıtlayıcı veya bozucu teşebbüsler arası anlaşma ve uygulamaları yasaklayan 4. maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle ağustostan bu yana yürütülen soruşturma sonucunda toplam 55 milyon lira idari para cezası verildi. Teşebbüslerin tamamının uzlaşma taleplerinin kurulca kabul edilmesi üzerine ayrı ayrı yürütülen uzlaşma süreçlerinde tarafların ihlali ve takdir edilen idari para cezasını kabul etmesiyle soruşturma uzlaşmayla sonlandırıldı.

En yüksek ceza Keskinoğlu Tavukçuluk’a

Buna göre Dentaş Kağıt Sanayi AŞ’ye 20 milyon 247 bin 949,59 lira, Güneş Kalıplı Basma Kutu Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 1 milyon 652 bin 629,70 lira, Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama Ticaret AŞ’ye 3 milyon 786 bin 23,17 lira, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret AŞ’ye 28 milyon 795 bin 118 lira, Özay Karton Ambalaj Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 58 bin 775,37 lira ve Yuva Viyol ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 439 bin 592,10 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Rekabet'ten şimdi de yumurta viyolüne soruşturmaRekabet’ten şimdi de yumurta viyolüne soruşturma

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.