Reklam Kurulu’na gelen her 100 dosyadan 85’i tüketiciyi aldatıcı çıktı

Reklam Kurulu yılın ilk iki ayında tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlarla haksız ticari uygulamalara toplam 47 milyon lira idari para cezası verdi.

Ekonomi 27 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Reklam Kurulu başta takviye edici gıdalar olmak üzere, gıda ve kozmetik ürünleri gibi doğrudan tüketicilerin kullanımına yönelik sağlık beyanı içeren ürün reklamlarını titizlikle incelediğini açıkladı.

Reklam Kurulu yılın ilk iki ayında incelediği toplam 345 dosyadan 296’sında tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğunu tespit ederek toplam 47 milyon 900 bin 904 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Ayrıca bu ticari uygulamalar da durduruldu. Kurulun açıkladığı veriler yılın ilk iki ayında incelenen her 100 dosyadan 85’inde usulsüzlük tespit edildiğini gösteriyor.

Takviye edici gıdalar mercek altında

Konuya ilişkin olarak kuruldan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Özellikle mevsimsel değişikliklerle birlikte tüketici sağlığına yönelik dönemsel reklamların ön plana çıkmasıyla birlikte, başta takviye edici gıdalar olmak üzere, gıda ve kozmetik ürünleri gibi doğrudan tüketicilerin kullanımına yönelik sağlık beyanı içeren ürün reklamları ve sağlık hizmetlerine ilişkin reklamlar Reklam Kurulu tarafından titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir.”

Reklam Kurulu’ndan 114 milyon TL’lik aldatıcı reklam cezasıReklam Kurulu’ndan 114 milyon TL’lik aldatıcı reklam cezası

Reklam Kurulu'ndan ESK görünümlü kasaplara 1,1 milyon lira cezaReklam Kurulu’ndan ESK görünümlü kasaplara 1,1 milyon lira ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.