Resesyon korkusu ‘güvenli liman’ı tarihi zirveye taşıdı

Fed toplantı tutanaklarında bu yılın sonunda resesyon endişesinin dile getirilmesi altındaki yükselişi dün yine tarihi zirvesine taşıdı. Altının ons fiyatı 2,045 doların üzerine tırmandı. Gram altın ise ons altın ve dolar/TL’den aldığı destekle tarihi rekoru 1,271 lirayla tazeledi. 

Ekonomi 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Beklentilerin altında gelen ABD mart ayı enflasyon verilerine dün ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarındaki resesyon endişesi ve üretici fiyatlarının gerilemesi de eklenince altında bu hafta başlayan yükseliş yeni zirvelere taşındı.

ABD’de üretici fiyatları martta aylık bazda yüzde 0,5 geriledi ve beklentilerin altında kaldı. Beklenti, şubatta aylık yüzde 0,1 gerileyen üretici fiyat endeksinin aynı kalması yönündeydi.

Fed tutanaklarının ve ardından üretici fiyatlarının açıklanmasının ardından altının ons fiyatı dün 2,045 doların üzerine yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Ons altının fiyatı ve dolar/TL’nin değeri üzerinden hesaplanan gram altın da tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek 1,271 liraya yükseldi. Çeyrek altın 2,060 lira, Cumhuriyet altını da 8,350 liradan alıcı buldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.