Rolls-Royce’un Türk CEO’su 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

Ocak ayında Rolls-Royce CEO'su koltuğuna oturan Tufan Erginbilgiç’in ilk büyük hamlesi oldu. Şirket Erginbilgiç'in maliyet azaltma planı kapsamında dünya genelinde 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak.

Ekonomi 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Rolls-Royce’un dünya genelinde toplam 42 bin çalışanı bulunuyor.

İngiliz mühendislik şirketi Rolls-Royce da işten çıkarma düğmesine bastı. Rolls-Royce, ocak ayında CEO koltuğuna oturan Tufan Erginbilgiç’in maliyet azaltma adımları kapsamında dünya genelindeki 2 bin ila 2 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Rolls-Royce’un dünya genelinde toplam 42 bin çalışanı bulunuyor. Şirket hava yolculuğunun aylarca durdurulduğu pandemiden ağır darbe almıştı. Petrol devi BP’de eski bir yönetici olan Erginbilgiç, Rolls-Royce’un başına geçtiğinde çalışanlara şirketin performansının “sürdürülemez” olduğunu söylemişti.

İşten çıkarmaların nerede olacağına dair ayrıntı vermeyen Rolls-Royce, planlanan değişikliklerin benzer pozisyonları ortadan kaldıracağını ve maliyet verimliliği sağlayacağını söyledi.

LinkedIn Çin'de 716 kişiyi işten çıkaracakLinkedIn Çin’de 716 kişiyi işten çıkaracak

Sosyal iş ağı LinkedIn de 668 çalışanını işten çıkarıyor

Sosyal iş ağı ve paylaşım platformu LinkedIn, 668 çalışanının işine son vereceğini duyurdu. LinkedIn’den yapılan açıklamada, şirketin organizasyon yapısını uyarlayacağı ve karar verme süreçlerini kolaylaştıracağı belirtilerek, bunlar gerçekleştirilirken stratejik önceliklere yatırıma ve üyelerle müşterilere değer sunmaya devam edileceği vurgulandı.

Şirketin yapacağı değişikliklerin, mühendislik, ürün, yetenek ve finans ekiplerindeki 668 pozisyonun azalmasıyla sonuçlanacağı bildirilen açıklamada, değişim sürecinden etkilenen çalışanlara destek sağlanmaya devam edileceği kaydedildi.

LinkedIn, mayısta da Çin’deki yerel iş bulma uygulamalarını, 9 Ağustos’a kadar kullanımdan kaldıracağını ve ülkedeki 716 çalışanın işine son vereceğini açıklamıştı.

Avrupa’da ‘işten çıkarma tsunami'si geliyorAvrupa’da ‘işten çıkarma tsunami’si geliyor

ABD'de işten çıkarma furyasına KPMG de katıldı: 1.950 kişi işsiz kalacakABD’de işten çıkarma furyasına KPMG de katıldı: 1.950 kişi işsiz kalacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.