Salgında gezemeyen gençler Japonya’ya akın etti

American Express'in verilerine göre, Japonya bu yıl yüzde 1,300'den fazla artan rezervasyonlarla Y ve Z kuşağı gezginleri için popülaritesi en çok artan ülke oldu. Japonya'yı Avustralya, Hindistan, İtalya ve Meksika izledi.

Ekonomi 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Araştırmaya göre gençler artık sadece kiraz ağaçlarıyla ünlü Tokyo ve Osaka'ya uğramak yerine Japonya'yı potansiyel bir kayak destinasyonu olarak da görüyorlar.

Salgın sırasında Japonya’ya gidemedikleri için hayal kırıklığına uğrayan gençler, bu yıl bunu büyük ölçüde telafi ettiler. American Express Travel verilerine göre, salgından sonra sınırlarını yeniden açan son ülkelerden biri olan Japonya, 2023 yılında Y ve Z kuşağı gezginleri için en hızlı büyüyen destinasyon oldu. Japonya’ya rezervasyonlar salgın öncesi normal yıl olan 2019’a yüzde 1,300’ten fazla arttı.

Kuzey Hindistan’daki Rajasthan eyaletinde bulunan Mehrangarh Kalesi en çok turist çeken yapılardan.

Japonya’yı 2019’a kıyasla rezervasyonların yüzde 800 arttığı Avustralya izledi. Rezervasyonların yüzde 600’den fazla arttığı Jaipur ve Udaipur şehirlerine ev sahipliği yapan kuzey Hindistan eyaleti Rajasthan da en sevilen destinasyonlar arasında üçüncü oldu.

İtalya yerini korudu, Meksika da revaçta

2023’te en çok büyüyen ilk beş destinasyon arasında yer alan İtalya, 2021 ve 2022’deki güçlü performansının ardından ivmesini korumayı başardı. İtalya rezervasyonlarda yüzde 500’ün üzerinde bir artışla dördüncü sırada yer alırken, Meksika’nın San Miguel de Allende şehri yüzde 400’lük bir artış kaydetti.

Meksika’nın San Miguel de Allende şehri gençlerin bu yıl en çok tercih ettiği turizm beldelerinden birisi oldu.

Japonya gibi Avustralya’nın da salgın nedeniyle uyguladığı kapsamlı karantina bu ülkelere seyahati oldukça zorlaştırmıştı. Hindistan’ın pandeminin acımasız ikinci dalgasıyla ilişkili uzun süreli kısıtlamalar önemli bir yavaşlamaya neden olmuştu.

Evrenin muhteşemliğine tanıklık etmek: Astro-turizm rotalarıEvrenin muhteşemliğine tanıklık etmek: Astro-turizm rotaları

Gençlerin yüzde 89’u hiç gitmedikleri yerleri tercih etti

American Express Travel Başkanı Audrey Hendley bu destinasyonlara yönelik talebin bastırılmış olduğunu belirterek, “Japonya insanların gitmek istedikleri seyahatler listesinde ilk sıralarda yer alıyor ve seyahatler artık daha önceden rezerve ediliyor. İnsanlar artık sadece kiraz çiçekleriyle ünlü Tokyo ve Osaka’ya uğramak yerine ülkeyi potansiyel bir kayak destinasyonu olarak da görüyorlar” diyor.

Diğer şirketler de kendi verilerinin Amex’in verileriyle örtüştüğünü söylüyor. Lüks seyahat şirketi Black Tomato’nun ürün müdürü Carolyn Addison, Japonya’ya olan ilginin kesinlikle arttığını doğrulayarak, “Japonya rezervasyonlarında 2019’a kıyasla yüzde 93, 2022 rezervasyonlarına göre ise yüzde 175 artış gördük. Japonya bu yıl dünya çapında seyahatlerde İtalya’dan sonra en popüler ikinci ülke oldu” diye konuşuyor.

Amex’in bu yılın başlarında yayınladığı küresel trend raporuna göre, genç gezginlerin yüzde 89’u daha önce hiç gitmedikleri, alışılmışın dışında bir yeri ziyaret etmek istediklerini söylemişti.

2024’te nereleri gezmeli?

American Express kart üyelerinin rezervasyonlarına ve Amex Travel danışmanlarının tavsiyelerine dayanarak 2024 için gidilecek yerleri öneren listeyi de açıkladı. Buna göre Amerika’nın güneybatısındaki Arizona’da bulunan Sedona’nın kültürünü ve doğal güzelliğini seven gezginlere bunun yerine New Mexico’daki Santa Fe’yi ziyaret etmeyi denemelerini önerdi. Ayrıca İtalya’da çok ziyaret edilen Amalfi kasabası yerine Sardinya’da daha az bilinen Porto Cervo kasabasını tavsiye etti.

Marinasıyla ünlü Porto Cervo, Sardinya’da Amalfi yerine 2024’ün tavsiye edilen beldesi oldu.

Pandemi kaynaklı intikam turizmi sona erdiPandemi kaynaklı intikam turizmi sona erdi

Artışta dünya rekoru kırdı, turizm amaçlı konut kiralamalarına 100 gün sınırı geliyorArtışta dünya rekoru kırdı, turizm amaçlı konut kiralamalarına 100 gün sınırı geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.