Sanayi üretimi patinaj yapıyor

Sanayi üretimi mayısta yıllık bazda yüzde 0,2 azaldı. Mayısta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı.

Ekonomi 13 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sanayi üretimi mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,1 artarken, yıllık bazda ise düşmeye devam etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, yeni istihdam yaratmakta zorlanan ekonomide sanayi üretiminin de bir türlü hızlanamadığını gösteriyor. 2022 yılının başında girdiği durağan seyirden bir türlü çıkamayan sanayi üretimi, şubat depreminin travmasını çabuk atlattıktan sonraki üç ayda yönünü yine hafif aşağıya çevirdi, mayısta yıllık bazda yüzde 0,2 azaldı. Nisan ayında da düşüş yüzde 1,2  olmuştu. Alt sektörler (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı, imalat sanayii sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı.

TÜSİAD sanayinin röntgenini çekti: Rekabet için etkin bir politikaya ihtiyaç varTÜSİAD sanayinin röntgenini çekti: Rekabet için etkin bir politikaya ihtiyaç var

Aylık artış yüzde 1,1

Sanayi üretimi aylık bazda ise yüzde 1,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı.

Sanayi durdu, perakende yürüdüSanayi durdu, perakende yürüdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.