Şanghay’da son model A sınıfı otomobiller görücüye çıktı

18-27 tarihlerinde düzenlenen Auto Shanghai olarak da bilinen 20. Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstrisi Fuarı, korona salgınından bu yana Çin'de düzenlenen ilk A sınıfı uluslararası otomobil fuarı oldu. Fuarda birçok konsept otomobil büyük ilgi gördü.

Ekonomi 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

18-27 tarihleri arasında düzenlenen Auto Shanghai olarak da bilinen 20. Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstrisi Fuarı, ülkenin Covid-19’a yönelik müdahalesini optimize etmesinden bu yana Çin’de düzenlenen ilk A sınıfı uluslararası otomobil fuarı oldu. 13 kapalı sergi salonuna sahip fuar 360.000 metrekareden fazla alan kaplıyor.

2023 Auto Shanghai olarak da bilinen 20. Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstrisi Fuarı, ülkenin Kovid-19’a yönelik müdahalesini optimize etmesinden bu yana Çin’de düzenlenen ilk A sınıfı uluslararası otomobil fuarı oldu. 13 kapalı sergi salonuna sahip fuar 360.000 metrekareden fazla alan kaplıyor.

Çinli Hongqi’den 3 koltuklu ve direksiyonsuz sedan

Bazı kaynaklar, bu fütüristik konsept otomobilin bu yıl üretime alınmasının planlandığını söylüyor.

1958 yılında kurulan Çinli otomotiv firması Hongqi, Çin’in en eski otomobil üreticisi. Çin’de 4 sedan, 2 tane de crossover modele sahip olan firma, fuarda L-Concept adlı fütüristik bir konsept otomobilini tanıttı. Bazı kaynaklar bu aracın 2023 yılında üretime alınmasının planlandığını belirtiyor. Aracın ön kısmı devasa bir krom ön ızgara, onun üzerindeki kaput üstü amblem, LED’li farlar ve onların ön tampondaki uzantı aydınlatmaları gibi etkileyici detaylara sahip. Araç bu özellikleriyle fazlasıyla özel ve lüks görünmeyi başarıyor.

Sıradışı bir iç mekana sahip otomobil, 3 koltuklu bir oturma düzenine sahip. Ayrıca arkada yer alan iki koltuğun arasında bir avizenin bulunması da ilginç bir detay olarak göze çarpıyor.

Fuarda dikkat çeken diğer modeller

Lamborghini’nin Revuelto süper spor otomobili, fuarın en çok ilgi çeken modellerinden birisi oldu.

Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motors’a (GWM) bağlı marka Ora’nın standı en çok ziyaret edilenler arasında yer aldı.

 

BMW’nin konsept otomobili de fuarda ilgi çeken modellerden.

Hycan ATELIER konsept otomobili

 

Hongqi E001 elektrikli otomobili

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.