Sevgililer Günü’nün hediye şampiyonu ‘kahve’ oldu, gülcülerin keyfi yok

Sevgililer Günü'nde kahve ve kişisel bakım ürünlerine büyük talep oldu. Yalancı bahar gül üretimini düşürdüğü için satışları da azaldı. Sinema, tiyatro, konser, opera, bale gibi etkinliklerle otel rezervasyonları da arttı.

Ekonomi 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, geçen yıl 14 Şubat'ta 3 milyon dal kırmızı gül satıldığını belirtip, "Bu sene havalar sıcak geçtiğinden güller çabuk açtı ve dolayısıyla üretimde düşüş oldu" dedi.

Sevgililer Günü’nü kutlamak isteyenler hafta sonu için otel, araç kiralama, sinema, tiyatro, konser, opera, bale gibi farklı tatil ve etkinlik seçeneklerine yoğun ilgi gösterirken hediye olarak kahve ürünleri öne çıktı.  En çok tercih edilen çiçek olan gülü satanlar ise sıcak giden havalar nedeniyle üretim düştüğü için keyifsiz bir Sevgililer Günü geçiriyor.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış geçen yıl 14 Şubat’ta üç milyon dal kırmızı gül satıldığını belirtip “Bu sene havaların sıcak geçmesinden dolayı güller çabuk açtı ve dolayısıyla sayıda gerileme oldu. Kooperatif olarak bu yıl ancak 1,5 milyon dal gül alımı yaptık. Bu arada maliye artışı da üretim düşüşünde önemli bir etken” dedi. Kış her yıl olduğu gibi en çok kırmızı güle talep olduğunu söyledi.

Teknosa Kategori Yönetimi ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Cenk Yenginer Sevgililer Günü’nde kahve ürünlerinde adet bazında ciddi artış olduğunu ifade etti. Yenginer en çok talebin kahve ve kişisel bakım ürünlerine olduğunu belirterek “Kahve ürünlerinde adet bazında ciddi artış mevcut. Özellikle espresso ve kapsül ürünlerine ilgi yoğun. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da saç bakım ürünleri ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Saç bakım ürünlerinde ortalamanın üzerinde büyüme var. Sipariş sayıların geçen yıl şubat ayına göre yüzde 36, 2024 Ocak ayına göre yüzde 22 arttı” dedi.

Online seyahat ve biletleme platformları Sevgililer Günü için indirimli fiyatlar ve geniş seçenekler sunarken kargo taşımacılığında da hareketlilik yaşandı.

 Türkiye’de eğlence ve spor alanındaki biletlerin yüzde 50’sinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Biletinial CEO’su Ulaş Uslu satışlarının Sevgililer Günü nedeniyle yüzde 50 arttığını belirterek “Bu alandaki satışlarımız 15 Şubat günü de devam eder” dedi.

Sevgililer Günü’nün sonu: Siyah iç çamaşır!Sevgililer Günü’nün sonu: Siyah iç çamaşır!

Otel rezervasyonlarında da artış var

Enuygun.com’da Sevgililer Günü öncesindeki ve sonrasındaki hafta sonunda hareketlilik arttı. Sevgililer Günü’nden önceki hafta sonu otel rezervasyonlarında bir önceki haftaya göre yüzde 35, ardından gelen hafta sonu için yapılan rezervasyonlarda ise yüzde 57 artış görüldü.

Yurtiçi Kargo’da ise 15 Ocak-13 Şubat arasında yüzde 25’e varan bir gönderi artışı oldu. Şirket her yıl olduğu gibi bu yıl da müşterilerine bireysel gönderileri için 30 desi/kilograma kadar yüzde 30 indirim yaptı. Yurtiçi Kargo 1 Şubat’ta başlattığı kampanyasını şubat sonuna kadar devam ettirecek.

23 yıl sonra Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabilir23 yıl sonra Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.