Şimşek, vergi paketini iş dünyasına anlatacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını anlatacak.

Ekonomi 29 Haziran 2024
Mehmet Şimşek, vergi paketi taslağıyla ilgili olarak iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin görüşünü alacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde başta yurt dışı çıkış harcına büyük zam olmak üzere en çok konuşulan ve tepki gösterilen konuların başında gelen vergi paketi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasına ilişkin düzenlemeler içermesi nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak.

Yeni vergi taslağında vatandaşı doğrudan ilgilendiren hükümler bulunmuyor, pakette daha çok üretici, sanayici ve ihracatçılara ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Bu nedenle taslağın detaylarını reel sektörün önde gelen kuruluşlarıyla paylaşacak olan Şimşek, iş dünyasının yeni düzenlemelere ilişkin görüş ve önerilerini alacak.

Pakette yer alan çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi uygulamalar konusundaki detaylar reel sektör temsilcilerine anlatılacak. Şimşek’in iş dünyası temsilcileriyle buluşması pazartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda basına kapalı gerçekleşecek.

Toplantıya iş dünyasının en büyük temsilcileri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İş insanları Derneği (TÜSİAD), Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) gibi kuruluşların başkan ve yöneticileri katılacak. Bakanlık tarafından hazırlanan taslak vergi çalışması, iş dünyasının görüşlerinin alınmasının ardından hükümetin ve partinin ilgili organlarına iletilecek.

Türkiye’de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütülen düzenleme çalışmalarının, Orta Vadeli Program’da yer alan hedefler doğrultusunda gelecek dönemde devam etmesi öngörülüyor. Bu paketlerle vergi sistemindeki etkinliğin artırılması da amaçlanıyor.

'Zam gelecek, stok yapalım' diyenlere kötü haber: Yurtdışı çıkış harcı seyahat tarihinde geçerli‘Zam gelecek, stok yapalım’ diyenlere kötü haber: Yurtdışı çıkış harcı seyahat tarihinde geçerli

Vergi paketi iyi gelmedi, ekonomiye güven yedi ayın dibindeVergi paketi iyi gelmedi, ekonomiye güven yedi ayın dibinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.