Şimşek ABD yolcusu: Yatırımcıları Türkiye’ye davet edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 19 Eylül'de New York’ta ilk uluslararası yatırımcı toplantısını yapacak. Şimşek Goldman Sachs genel merkezinde görüşeceği yatırımcıları Türkiye'ye yatırıma davet edecek.

Ekonomi 26 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Mehmet Şimşek, 19 Eylül'de New York'a giderek Goldman Sachs'da yatırımcılarla bir araya gelecek.

Uluslararası ilk yatırımcı toplantısını gerçekleştirecek olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 19 Eylül’de New York’ta Goldman Sachs genel merkezinde yatırımcılarla görüşecek. Gönderilen davetiyeye göre Şimşek, Goldman Sachs ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize edilen toplantıya katılanlara sunum yapacak ve ardından onların sorularını yanıtlayacak.

Erkan ve Şimşek JP Morgan’a da sunum yapmıştı

Geçen günlerde JP Morgan, İstanbul’da basına kapalı bir şekilde yatırımcı toplantısı düzenlemişti. Bu toplantıya Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek de katılmıştı. Yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla düzenlenen toplantıda Şimşek’in birebir görüşmelerin yanı sıra toplantıda Gaye Erkan’ın da bir sunum yapması bekleniyordu. Gaye Erkan yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladığı ve basının sorularını ilk defa yanıtladığı toplantıda en kısa zamanda yatırımcı toplantılarını yapacaklarını söylemişti.

Erdoğan, BAE'den mutlu ayrıldı: 50,7 milyar dolarlık anlaşmaErdoğan, BAE’den mutlu ayrıldı: 50,7 milyar dolarlık anlaşma

Şimşek: İhracatçının kredisi Körfez'den gelecekŞimşek: İhracatçının kredisi Körfez’den gelecek

BAE'den ilk etapta 11,5 milyar dolar geliyorBAE’den ilk etapta 11,5 milyar dolar geliyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden JP Morgan toplantısına 10Haber tepkisiEkonomi Gazetecileri Derneği’nden JP Morgan toplantısına 10Haber tepkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.