Şimşek ‘yapısal reform’ dedi, Eğilmez yanıt verdi: Kendini kandırmak

Mehmet Şimşek, ekonomi programının üç temel bileşenini mali disiplin, gelirler politikası ve yapısal reformlar diye açıkladı. Dr. Mahfi Eğilmez ise KKM'nin TCMB tarafından para basılıp ödenmesi ve o yolla bütçe açığının düşük gösterilmesinin yapısal reform değil kendini kandırmak olduğunu söyledi.

Ekonomi 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mehmet Şimşek, ekonomik programın üç bileşenini mali disiplin, gelirler politikası ve yapısal reformlar olarak açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomi programının üç temel bileşenini sıraladı. Şimşek açıklamasında, mali disiplinin yeniden tesis edilmesine, kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikasına, yapısal reformlara dikkat çekti. Şimşek’in paylaşımının detayları şöyle:

Programımızın üç temel bileşeni var:

– Mali disiplinin yeniden tesis edilmesi; yani deprem etkisi hariç, bütçe açığının Maastricht kriterleri ile uyumlu bir seviyeye çekilmesi,

– Enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası,

-Makro finansal istikrarı ve diğer tüm kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar.

KKM'nin bütçeye yükünü Merkez Bankası karşılayacakKKM’nin bütçeye yükünü Merkez Bankası karşılayacak

Mehmet Şimşek’in paylaşımını alıntılayarak “Ne dersiniz hocam? İlk kez yapısal reformlardan bahsediliyor” diye soran bir kişiye yanıt veren Hazine eski Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez ise “KKM’nin Hazine yerine TCMB tarafından para basılıp ödenmesi ve o yolla bütçe açığının düşük gösterilmesi yapısal reform değil kendini kandırmaktır” dedi.

Mehmet Şimşek, rasyonelden irrasyonele hızlı geçtiMehmet Şimşek, rasyonelden irrasyonele hızlı geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.