Şimşek’ten iyi haber: Dünya Bankası’ndan 896 milyon euro kredi

Bakan Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon euro olan kredi anlaşması imzalandığını duyurdu. Şimşek, bankadan gelen finansman tutarının imzalanan yeni anlaşmalarla yaklaşık 3,2 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Ekonomi 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bakan Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'ndan sağlanan toplam 895,7 milyon euroluk kredilerin 570,75 milyon eurosunun tahsisli, 325 milyon eurosunun ise Hazine garantili olduğunu söyledi.

Dünya Bankası’nın Türkiye için planladığı 35 milyar dolarlık mali paket, yapılan anlaşmalarla birer birer hayata geçiyor. Hazine ve Maliye Bakan Şimşek’in yurtdışı turları sonuç vermeye devam ediyor. Şimşek, Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon euro olan kredi anlaşması imzalandığını duyurdu. Söz konusu kaynak ağırlıklı olarak deprem bölgesinin rehabilitasyonu ve yeşil dönüşüm için değerlendiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi gördüklerini belirterek, “Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon euro olan kredi anlaşması imzaladık” dedi.

Bakan Şimşek duyurdu: Erdoğan da BAE yolcusuBakan Şimşek duyurdu: Erdoğan da BAE yolcusu

Bankadan gelen finansman 3.2 milyar dolara çıktı

Dünya Bankası ile imzalanan son anlaşmalar hakkında bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” için 500 milyon euro ve “Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi” için de 395,75 milyon euro finansman sağlandığını bildirdi. Şimşek, Dünya Bankası’ndan sağlanan toplam 895,7 milyon euroluk kredilerin 570,75 milyon eurosunun tahsisli, 325 milyon eurosunun ise Hazine garantili olduğunu aktardı. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye 35 milyar dolarlık destek vermesini planladığını anımsatan Şimşek, bankadan gelen finansman tutarının imzalanan yeni anlaşmalarla yaklaşık 3,2 milyar dolara ulaştığı bilgisini paylaştı.

Bakan Şimşek, gölge bakan KavcıoğluBakan Şimşek, gölge bakan Kavcıoğlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.