SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 49,25’e yükseltildi, memuru yakaladı

SSK ve BağKur emeklilerinin maaş zammına bir artış daha yapıldı, böylece toplam zam oranı yüzde 49,25 oldu. Yani memur emeklisine yapılan zammı yakaladı.

Ekonomi 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Emeklinin maaşı taksit taksit zam görüyor. SSK ve BağKur emeklileri için önce yüzde 37,57 zam açıklandı. Gelen tepkiler sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir yüzde 5 daha ilave etti bu zamma. Şimdi dün sessiz sedasız yüzde 6,65’lik artış daha yapıldı ve böylece emeklinin alacağı zam toplamda yüzde 49,25’e yükselmiş oldu.

Yeni yılla birlikte gözler çalışanlara yapılan zammın ardından emeklilerin maaşına ne kadar artış yapılacağına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zammı açıklamış, “Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor” demişti.

6,65 puan daha artış yapıldı

Erdoğan’ın açıkladığı artış tepkilere neden olunca dün sessiz sedasız bir düzenleme daha yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibariyle altı aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun” dedi.

SSK ve BağKur emekli maaşlarının bu yıl bu kadar çok tartışılmasının neden, bu türden emeklilerin maaşlarıyla Emekli Sandığından emekli olan memurların maaş artışı arasında fark olmasıydı. Şimdi son yapılan artışla bu fark ortadan kalktı.

SGK emeklisine yüzde 5 ek zam çıktı ama memurlarla eşitlik beklentisi boşa düştüSGK emeklisine yüzde 5 ek zam çıktı ama memurlarla eşitlik beklentisi boşa düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.