Swisquote’tan müşterilerine çağrı: Türk Lirası pozisyonlarınızı kapatın

İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi Swisquote, Türkiye seçimlerine yönelik riskleri azaltmak amacıyla müşterilerine seçim öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma çağrısında bulundu ve 5 Mayıs'tan itibaren lira işlemlerini askıya alacağını bildirdiğini açıkladı.

Ekonomi 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi Swisquote, Türkiye seçimlerine yönelik riskleri azaltmak amacıyla müşterilerine seçim öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma çağrısında bulundu ve 5 Mayıs’tan itibaren lira işlemlerini askıya alacağını bildirdiğini açıkladı.

Swisquote, müşterilere gönderdiği bir notta, 14 Mayıs’taki Türkiye seçimleri öncesinde piyasa dalgalanmalarına bağlı riskleri azaltmak için tüm Türk Lirası pozisyonlarını 5 Mayıs’a kadar kapatmaları ricasında bulundu.

Ayrıca, kurum 5 Mayıs sonrası kalan tüm açık pozisyonları kapatacağını ve 5-15 Mayıs tarihleri arasında lira ile bağlantılı paritelerde herhangi bir fiyat akışı sağlamayacağını belirtti.

Swisquote’un bu adımı, Türk Lirası’nın son dönemdeki değer kaybı ve seçim öncesinde piyasalarda beklenen dalgalanmalara yönelik tedirginliklerin artmasıyla birlikte atıldı.

Yabancı bankalardan ortak görüş: Seçimden sonra faiz ve dolar yükselecekYabancı bankalardan ortak görüş: Seçimden sonra faiz ve dolar yükselecek

‘Seçimden sonra Allah kerim’ Cumhuriyeti‘Seçimden sonra Allah kerim’ Cumhuriyeti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.