Tarım Bakanı da itiraf etti: Kabul ediyorum, et fiyatı yüksek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, artan maliyetlerle baş etmekte zorlandıklarını ifade eden çiftçilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kirişci, katıldığı bir televizyon programında, çiftçilerin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu savunurken et fiyatlarının pahalılığını kabul etti.

Ekonomi 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, uzun zamandır zor durumda olduğunu ifade eden çiftçilerin ekonomik olarak iyi durumda olduklarını savundu. Kirişci, son dönemin zam şampiyonu olan kuru soğanın fiyatının bir hafta içinde düşeceğini söylerken et fiyatlarının pahalılığını ise kabul etti. 14 Mayıs öncesi seçim “AKP Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı”nda NTV’nin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kirişci açıklamalarında çiftçinin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu ifade ederken, son dönemin zam şampiyonları kuru soğan ve et fiyatlarına ilişkin de açıklamalar yaptı.

Soğan 30 TL olunca Tarım Bakanı Kirişci 'Planlı tarım dönemi başlıyor' dediSoğan 30 TL olunca Tarım Bakanı Kirişci ‘Planlı tarım dönemi başlıyor’ dedi

Çiftçiler için son birkaç yılın iyi geçmediği ve artan maliyetler sebebiyle zorlandıkları ifade edilerek AKP’nin seçim beyannamesinde somut vaatler olup olmadığının sorulması üzerine Kirişci şunları söyledi:

İstanbul'da artık etin üç ayrı fiyatı varİstanbul’da artık etin üç ayrı fiyatı var

‘Çiftçiler gayet güzel para kazanıyorlar’

“Şimdi bir şeyi düzeltelim. Şu anda çiftçilerimiz gayet güzel para kazanıyorlar. Ekonomik olarak gayet iyi durumdalar. Ben göreve geldiğimden bu güne 13 ay geçti. 37 ilde sektör paydaşlarıyla toplantı yaptım. 1 tane sizin ekranlarınızda konu edebileceğiniz 1 çiftçinin tepkisini yansıtan bir olay yaşamadım. Bu dürüstçe söylüyorum.”

'Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor' diyen Nebati'ye tepki yağdı‘Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor’ diyen Nebati’ye tepki yağdı

2022’de fiyatını dörde katlayarak zam şampiyonu olan kuru soğan, bu yıl da fiyat artışını sürdürdü. İstanbul’da kilosu 30 lirayı bulan kuru soğan tartışmalara sebep olurken Bakan Kirişci, fiyatların bir hafta içinde düşeceğini ifade etti. Soğanın kışlık üretimi ile erkenci üretimi arasında bir geçiş döneminde olduğunu söyleyen Kirişci “1 haftası var. Soğanın fiyatının nasıl düştüğünü göreceğiz. Üretimle ilgili bir arz problemimiz yok” dedi.

İstanbul'da mart ayının zam şampiyonu soğanİstanbul’da mart ayının zam şampiyonu soğan

Bakan Kirişci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon verilerine göre bile bir önceki aya göre yüzde 19,9 ve yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etinin fiyatına yönelik de açıklamalarda bulundu.

Dana etinin fiyatının yüksek olduğunu kabul eden Kirişci, “ Tamam, ben de kabul ediyorum et fiyatı yüksek. Sözleşmeli üretimle hayvanı besiciye beslettir. Kilosuna geldiğinde kes. İster market, ister kasap reyonunda satılsın. Bak bu hem ister istemez zinciri kısaltıyor hem aradaki bazı art niyetli insanları çıkartıyor” dedi.

Küresel gıda fiyatları 1 yıldır düşüyor, bizde 31 aydır yükselişteKüresel gıda fiyatları 1 yıldır düşüyor, bizde 31 aydır yükselişte

 

Solakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin NebatiSolakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin Nebati

Konyalı çiftçiden Nebati'ye tepki: Bizim cepleri ne zaman dolduracaksın?Konyalı çiftçiden Nebati’ye tepki: Bizim cepleri ne zaman dolduracaksın?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.