TCMB bildiğiniz gibi: Faizi yine yüzde 8,5’te sabit tuttu

Merkez Bankası, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde gerçekleşen son toplantısında politika faizini geçen ay olduğu gibi yine yüzde 8,5 seviyesinde sabit bırakma kararı aldı.

Ekonomi 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini piyasaların beklentisi doğrultusunda yüzde 8,50 seviyesinde tuttu. Karara ilişkin metinde, “Sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması deprem sonrasında daha da önemli hale gelmiştir. Bu çerçevede kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir” denildi.

Banka, 27 Nisan’da, seçim öncesinde gerçekleştirdiği son toplantısında da politika faizini değiştirmemişti. Söz konusu toplantının karar metninde, “Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir” denilmişti. Burada “yeterli” ifadesinin korunması, faizin mevcut seviyede kalacağı beklentilerini desteklemişti.

Merkez Bankası'nın 'anlamsız' faiz kararı açıklandıMerkez Bankası’nın ‘anlamsız’ faiz kararı açıklandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.